Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
20/03/2015 14:41

Щоб не стояти в черзі, треба заплатити

Затримано митника та прикордонника, що вимагали хабарі у водіїв вантажівок на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» на кордоні Генічеського району Херсонщини та Криму. Щоб безперешкодно оформити документи та перетнути кордон поза чергою, потрібно було сплатити близько 6 тис. гривень «відкупного».

Отримані незаконним шляхом кошти спільники ховали в обшивці стелі службового автомобіля та особистих речах. Оперативники Управління держслужби боротьби з економічною злочинністю УМВС Херсонщини спільно з представниками відділу внутрішньої безпеки та військової прокуратури вилучили в них понад 65 тис. гривень, майже 2 тис. доларів та 3,2 тис. рублів.

«Злочинну діяльність службових осіб ми документували впродовж кількох місяців, – повідомив начальник Управління МВС області Артур Мєріков. – Вони діяли лише вночі, до того ж дуже обережно. Поки інші водії стояли в черзі на КПП по кілька днів, прикордонник та митник за годину пропускали тих, хто сплатив їм гроші».

Хабарникам уже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

У Департаменті протидії злочинності в сфері економіки МВС відзначають, що такі випадки – непоодинокі. Зокрема, до підрозділу також надходять скарги на дії посадовців з тих пунктів пропуску, які межують з районом проведення АТО. З метою виявлення таких здирників працівники міліції систематично проводять комплекс оперативно-профілактичних заходів та роботу з документування їхньої діяльності. Приміром, борці з економічною злочинністю постійно несуть службу на КПП, контролюючи процес переміщення товарів і транспортних засобів.

Світлана РЯБОВА, 

Херсонська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті