П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
17/08/2015 12:12

Румунські колеги допоможуть створити гірські підрозділи Нацгвардії

На базі Івано-Франківського полку НГУ триває спільний проект з жандармерією Румунії «Зміцнення інституційної спроможності Національної гвардії України».

Упродовж тижня представники жандармерії ознайомили гвардійців з історією створення, структурою й завданнями, які покладені на гірські підрозділи Румунії. Також іноземні фахівці розповіли про особливості відбору особового складу та його матеріально-технічне забезпечення.

– Саме цю військову частину вибрали невипадково для участі в спільному проекті, – розповідає полковник Сергій Скрипнюк. – Географічно вона розташована найближче до санаторно-курортних зон і місць гірськолижного туризму Прикарпаття. Тому створення гірського підрозділу в цій місцевості було б доречним.

Делегація провела офіційні зустрічі з представниками місцевих органів влади, представивши європейську концепцію безпеки й порятунку туристів у горах, та заручилися їхньою підтримкою. Програма охоплює розвиток системи охорони громадського порядку на гірськолижному курорті, надання першої меддопомоги й евакуації постраждалих з важкодоступних районів, а також надання допомоги мешканцям під час природних катаклізмів.

Українські й румунські військовики ознайомились з найбільшим та найсучаснішим гірськолижним курортом в Україні – Буковелем. Оглянувши інфраструктуру, закордонні спеціалісти висунули власне бачення організації елементів служби.

– Присутність підрозділу Національної гвардії, здатного забезпечити весь спектр безпеки в нашому краї, значно підвищить міжнародний імідж України в туристичній галузі, – запевнив міський голова Яремчі Василь Онутчак.

Румунські фахівці й надалі проводитимуть підготовку нац­гвардійців і по завершенню курсів видадуть їм сертифікати світового рівня.

Враженнями від контактів та роботи з українськими силовиками поділився очільник центру гірської підготовки жандармерії Румунії полковник Валентин Миря: «Висловлюю подяку керівництву Національної гвардії України за можливість проведення цього спільного проекту. Хлопці впевнені в собі й бажають навчатись. Вражений вашою співпрацею з органами самоврядування. Нацгвардія має значну підтримку в населення, й це дуже добре. Щодо створення гірського підрозділу, ми всіляко допомагатимемо українським колегам у цій справі».

Прес-служба НГУ

друкувати
Додати коментар

Інші статті