П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
29/05/2015 10:36

Чужому навчаємось й свого не цураємось

Спільні навчання на Львівщині крізь об’єктив військового журналіста Армії США

З американським військовослужбовцем Олександром Скрипничуком ми познайомились на просторах Яворів­ського військового полігона, де нині триває перший етап українсько-амери­канських військових навчань «Фіарлес Гардіан – 2015» («Без­страшний захисник – 2015»). Сержант, на нагрудній нашивці «камуфляжу» якого красувалося україн­ське прізвище, не розлучався з фото­апаратом, фіксуючи найцікавіше із спіль­них занять бійців 173-ї повіт­ряно-десантної бригади Армії США та Національної гвардії України.

В одну з нечастих вільних хвилин Олександр (якого, втім, співвітчизники іменують на американський манер: «Алекс»), демонструючи добре знання української мови, охоче погодився «по-колежанськи» поділитися «здобиччю» (тобто фотографіями) і навіть – розповісти трохи про себе. Як з’ясувалося, він народився в Івано-Франківську, 1992-го, у 10-річному віці разом із батьками емігрував до Сполучених Штатів. Після навчання в школі та закінчення коледжу в місті Сіракузи працював механіком і водієм, згодом уклав контракт про проходження військової служби в Армії США. Пройшов шлях від рядового до сержанта, один із восьми років служби провів в Афганістані.

Нині служить у складі дислокованого на базі Форт-Худ (штат Техас) 13-го загону зв’язків із громадськістю (13th Public Affairs Detachment) – одного з армійських підрозділів, на який покладено широкий спектр зав­дань щодо організації взаємодії з мас-медіа, внутрішнього й зовнішнього інформування. Примітно, що в таких підрозділах Збройних сил США більшість посад комплектуються військово­службовцями рядового та сержантського складу.

Олександр одружений, має доньку й сина. Захоплюється мисливством та авіамоделізмом, мріє в майбутньому здобути фах пілота військового вертольота. А поки що – створює своєрідний фотощоденник навчань «Фіарлес Гардіан – 2015», який дає змогу читачам «ІЗ» побачити події цього масштабного заходу крізь об’єктив американського військового журналіста.

Роман СИДОРОВИЧ, 

Львівська область.

Фото автора та 

Олександра СКРИПНИЧУКА

 

 

 

 

 

 

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті