П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
10/11/2013 19:58

Парад на честь героїв-визволителів

З нагоди 70-річного ювілею визволення Києва від гітлерівських загарбників 6 листопада на головній вулиці української столиці вже традиційно відбулися марш-парад військових оркестрів та урочиста військово-історична хода.

Цим святковим дійством киян та гостей столиці вітали люди в погонах та члени Молодіжної громадської організації «Київський клуб „Червона Зірка”». Разом із керівниками Збройних сил України в заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України – керівник апарату Сергій Лекарь, заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Ратушняк та командувач внутрішніх військ МВС України Станіслав Шуляк.

У складі механізованої колони, яка урочисто рушила Хрещатиком, тисячі глядачів мали змогу побачити зброю й бойову техніку радянського та американського виробництва, за допомогою яких воїни Червоної Армії ламали хребет німецькому нацизму. Приміром, легендарний середній танк Т-34, бронеавтомобілі БА-20 та БА-64, легковики ГАЗ-67, «Віл­ліс» та «Додж», вантажівки ЗІС-3, ГАЗ-АА, ГАЗ-ММ та «Студебекер» із піхотою, протитанковими та зенітними гарматами, а також ще одну легенду Великої Вітчизняної – бойову машину реактивної артилерії БМ-13, відому як «Катюша».

Слідом за технікою маршували піші колони, сформовані з курсантів вищих навчальних зак­ладів Міноборони та МВС, вбрані в обмундирування радянських воїнів-визволителів – піхотинців, кавалеристів, моряків. Дівчата-курсанти Національної академії внутрішніх справ показали бездоганну виправку не лише в лавах «жіночих» підрозділів в однострої воєнних часів, а й у строю ансамблю барабанниць. За ними крокували вихованці Юридичного ліцею ім. Я. Кондратьєва НАВС.

Підрозділ Почесної варти внут­рішніх військ МВС вразив глядачів показовим виступом – під музичний супровід зведеного військового оркестру столичного гарнізону ВВ солдати віртуозно виконували складні перешикування й стройові прийоми з карабінами та шаблями.

Сергій КОВАЛЕНКО, «ІЗ».

 

Фото Олега ТАБОРОВСЬКОГО

  

  

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті