П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
17/08/2015 12:26

«Сувеніри» з АТО

Упродовж кількох днів на Дніпропетровщині правоохоронці виявили велику кількість боєприпасів. Загалом з незаконного обігу вилучили 24 гранати, понад 250 патронів до різних видів зброї та інші боєприпаси.

Зокрема, на блокпосту у м. Підгородньому працівники ДАІ зупинили автомобіль під керуванням військовослужбовця. Під час огляду транспортного засобу в багажному відділенні інспектори виявили 156 патронів калібру 7,62 мм, 20 патронів калібру 9 мм до пістолета Макарова та 18 підствольних гранат. За словами чоловіка, ці боєприпаси він не здав до складу військової частини після проведення навчальних стрільб.

Також чималий «арсенал» вилучили правоохоронці під час санкціонованого обшуку в квартирі на вул. Набережна Перемоги м. Дніпропетровська. У мішках з будівельною сумішшю було знайдено одну гранату РГД-5, три гранати Ф-1 та чотири запали до них. Продовжуючи обшук, правоохоронці помітили під підлогою схованку з 90 патронами калібру 5,45 мм та чотирма магазинами до автомата Калашникова.

Крім цього, на автовокзалі в м. Жовті Води в солдата в рюкзаку виявили гранату РГД-5 із запалом, а також предмет, схожий на постріл до гранатомета. В іншого солдата у м. Дніпропетровську  вилучили гранату РГД-5 із запалом.

Усі виявлені боєприпаси були привезені з району проведення АТО. Нині вони направлені на дослідження до НДЕКЦ при ГУМВС області. Відомості за цими фактами внесені до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Прес-служба ГУМВС

у Дніпропетровській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті