П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
17/08/2015 12:28

Мисливці за представницьким класом

Столичні оперативники знешкодили групу автокрадіїв. Під час санкціонованих обшуків у гаражах, орендованих підозрюваними, правоохоронці виявили три раніше викрадених іномарки представницького класу. Проте в міліції є обґрунтовані підстави вважати, що на рахунку злочинного угруповання набагато більше поцуплених транспортних засобів.

Діяльність спільників, які викрадали дорогі іномарки, правоохоронці відстежували впродовж певного часу. Коли фігуранти навідалися в орендований ними в Київській області гараж, їх затримали. У приміщенні боксу спільники зберігали викрадений у районі столичної Дарниці «Лексус». Окрім автотранспорту зі «схованки» правоохоронці вилучили електронні пристрої, за допомогою яких «умільці» відкривали машини, та маску з прорізами для очей. Також в автомобілі, на якому пересувалися члени групи, виявили предмет, схожий на гранату.

Під час слідства затримані зізналися: ще два викрадених ними транспортних засоби – «Тойоту Ландкрузер» та «Хонду Сівік» – вони сховали у спеціально орендованих гаражних боксах у Києві. За вказаними адресами працівники міліції вилучили зазначені іномарки, якими фігуранти незаконно заволоділи раніше.

З’ясовано, що 36- та 37-річний учасники угруповання в минулому вже були судимі за вчинення злочинів загальнокримінальної спрямованості. Стосовно чоловіків розпочато кримінальне провадження за ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєне за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У межах розслідування пі­дозрюваних перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території столиці та області. Правоохоронці обґрунтовано вважають, що фактів угонів дорогих іномарок на рахунку групи значно більше, окрім трьох вже встановлених.

Прес-служба ГУМВС 

у м. Києві

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті