П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
03/08/2015 9:54

Шана і зброя: бійці Нацгвардії одержали нагороди й нову техніку

 

Указом Президента України Петра Порошенка за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті держаного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу низку бійців Національної гвардії нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медалями «За військову службу в Україні».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на полігоні Нацгвардії в Нових Петрівцях, що під Києвом, вручив державні нагороди бійцям підрозділів спеціального призначення Національної гвардії. Крім того, декільком з них презентували відомчі відзнаки МВС, зокрема – вогнепальну зброю.
Також Олександр Турчинов та Арсен Аваков передали представникам кількох підрозділів Національної гвардії 11 бронеавтомобілів «Козак», один бронеавтомобіль «Шрек» та два безпілотні літальні апарати.
Глава МВС зауважив, що презентовані бронемашини «Козак» є першими серійно випущеними зразками. Техніку отримають кілька підрозділів Національної гвардії, серед яких – батальйон ім. Кульчицького й полк «Азов».
За словами міністра, після презентації першого зразка броньовика бійці вносили свої пропозиції на підставі досвіду, отриманого під час експлуатації техніки в бойових умовах. Воїни, які надалі використовуватимуть передану бронетехніку, матимуть прямий зв’язок з виробниками, щоб одразу повідомляти про виявлені під час експлуатації недоліки.
– Нині в наших планах до кінця року тільки для Міністерства внутрішніх справ замовити близько 25 таких машин і цілу серію для Національної гвардії, – зазначив Арсен Аваков.
Окрім того, присутні ознайомились із принципово новою розробкою, ідея якої з’явилася торік восени – автомобілем зв’язку. Ця техніка дає змогу організувати зв’язок кількох типів між підрозділами на будь-якій місцевості. Бронеавтомобіль обладнаний системою радіозв’яз­ку, яка працює через супутник. Відтак є можливість організувати зв’язок, незалежно від того, де дислокована та чи інша частина. До того ж система зв’язку цього командно-штабного автомобіля відкриває доступ до міжміської телефонної мережі.
Прес-служба МВС України

 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті