П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
28/08/2015 10:45

У контексті домовленостей

Україна та Італія створили Робочу групу з питань співробітництва у правоохоронній сфері. Її учасники займатимуться аспектами взаємодії між міністерствами внут­рішніх справ двох країн, зокрема – застосуванням практичного досвіду Італії в діяльності поліції в нових умовах, а також питанням взаємного визнання та обміну посвідчень водія.

У квітні цього року під час офіційного візиту до Італії міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з главою МВС Італійської Рес­пуб­ліки Анджеліно Альфано. Тоді глави відомств обговорили реформування української правоохоронної системи, лібералізацію візового режиму з Євросоюзом, а також питання про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

У контексті домовленостей, досягнутих під час цих переговорів, сторони поінформували одна одну про готовність до тісної взаємодії. На підставі досягнутих домовленостей була створена Робоча група міжміністерського співробітництва.

Італія – одна з європейських держав, де найповніше втілено, зокрема, принцип чіткого розподілу функцій держави та регіонів у забезпеченні громадського порядку та безпеки.

У зв’язку з цим серед голов­них питань, які стануть предметом обговорення в порядку денному найближчих засідань Робочої групи – процес вивчення практичного досвіду Італії в конституційному розмежуванні сфер компетенції держави і ре­гіо­нів, а також робота поліції в нових умовах.

Україна та Італія також активізували роботу над проектом Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Італійської Республіки про взаємне визнан­ня та обмін посвідчень водія з метою її підписання до кінця 2015 року.

Також нагадаємо, що в травні цього року глава МВС України Арсен Аваков зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо. Іноземний дипломат від імені Уряду Італії висловив підтримку в реформуванні Міністерства внутрішніх справ України. Крім того, сторони розглянули можливість відкриття представництва МВС України в Італії, а також обговорили деталі приїзду міністра внутрішніх справ Італії Анджеліно Альфано з офіційним візитом до України.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті