П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Фоторепортаж
15/12/2013 12:07

Віра і праця єднають

Щоб посіяти в дитячих душах добро, житомирські міліціонери в рамках проекту «Рівний – рівному» організували для своїх юних помічників і підлітків, що перебувають під наглядом відомства, незвичайну екскурсію до монастиря.

«Ми заручилися підтримкою духовних сестер жіночого монастиря, – розповідає про ініціативу УМВС керівник відділу КМСД Галина Шилова, – і привезли дітлахів до урочища Кип’ячого в Малинському районі, де розташований жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері». Черниці подарували кожному гостю освячені натільні хрестики, пояснили поняття послуху, праведності та духовної чистоти, розповіли про монастирський устрій життя. Як з’ясувалося, духовних сестер єднає не лише віра, але й спільна праця. Підлітки мали нагоду долучитися до суспільно корисної роботи: і доки дівчатка допомагали готувати, хлопчики збирали тріски з дров’яних заготівель, потому всі разом годували страусів, що утримуються на території монастиря. А впоравшись із справами, зібралися під час монастирської трапези.

Того дня юні паломники завітали до ще однієї святині в урочищі Кип’ячому – чоловічого монастиря, де нині триває будівництво, і напилися води з цілющого джерела.

«Завдяки неформальному спілкуванню діти з різних навчальних закладів, із несхожими долями отримали важливі знання та моральні орієнтири, збагатилися духов­но», – прокоментував начальник УМВС Житомирщини Анатолій Лазарев і пообіцяв, що такі заходи проводитимуться й надалі.

 

Ольга НОМЕРЧУК, Житомирська обл.

  

  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті