П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Новини
17/08/2015 12:27

Підробки продавали в Інтернеті

Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС у Рівненській області викрили групу осіб, які через Інтернет розповсюджували на території регіону фальсифіковану продукцію. Для її маркування «підпільники» використовували бренди світових виробників.

Фальсифіковані пально-мастильні матеріали з незаконним застосуванням об’єктів права інтелектуальної власності відомих торговельних марок реалізовували 54-річний та 28-літній чоловіки. У межах досудового розслідування правоохоронці провели в них контрольну закупку на понад 30 тис. гривень. Етикетки на придбаному товарі мали низьку якість поліграфії, вартість мастил була значно нижче за ринкову та розфасована в каністри, які не використовує офіційний виробник. Також на товарі бракувало захисних елементів якості.
Міліціонери провели чотири санкціоновані обшуки, під час яких вилучили фальсифіковану продукцію на більш як 150 тис. грн, комп’ютерну техніку з інформацією про підпільну реалізацію, бухгалтерські документи та кошти, здобуті злочинним шляхом.
Одночасно під час проведення обшуків виявлено та вилучено каністри різноманітного об’єму із вмістом рідини, зов­ні схожою до прекурсорів, у загальній кількості понад півтонни. Відібрані зразки відправлено на експертне дослідження.
«За фактом незаконного використання знаків для товарів та фірмового найменування відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України, – зазначив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю УМВС у Рівненській області Олег Лепеха. – Нині вирішується питання про призначення відповідних експертиз для подальшого встановлення остаточної суми завданих збитків та повідомлення про пі­дозру причетним особам».
Прес-служба УМВС 
у Рівненській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті