Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
10/11/2014 12:28

Десять днів без війни

Хлібом-сіллю, морем квітів і радісними усмішками зустріло рідне місто бійців спеціального батальйону патрульної служби міліції «Чернігів», що, у рамках ротації особового складу, повернулися на короткостроковий відпочинок із зони АТО.

Цей підрозділ нині несе службу в населеному пункті Станиця Луганська, розташованому в безпосередній близькості від російського кордону. Загалом батальйон виконує суто міліцейські функції: охорона громадського порядку, контроль автотранспорту на блокпостах, вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї тощо.
Але, як розповів заступник командира батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, оскільки це відбувається в зоні фактичних бойових дій, то їхня служба – досить специфічна. «Нині на ділянці відповідальності підрозділу набагато спокійніше, ніж до проголошення перемир’я, – каже він. – Тоді стрілянина практично не вщухала. Тепер стріляють зрідка, зате почастішали спроби роз­відувально-диверсійних груп супротивника перетнути межу й проникнути на територію, контрольовану українською владою. Викривати таких розвідників і диверсантів – одне з найважливіших завдань чернігівських правоохоронців».
– У зоні проведення антитерористичної операції на Сході України несуть службу понад 160 працівників міліції Чернігівщини, – повідомив начальник УМВС у Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко. – Сьогодні ми зустрічаємо 53 бійців, які повернулися на відпочинок, натомість така сама кількість працівників спецбатальйону «Чернігів» цього тижня вирушили на схід. Ротації доведеться продовжувати, поки не запанує справжній мир у східних регіонах нашої держави, й не відпаде потреба направляти туди правоохоронців з інших областей, зокрема й нашої.
Урочиста зустріч бійців спецбатальйону «Чернігів» відбулася на Красній площі обласного центру за присутності керівництва УМВС України в Чернігівській області, голови обласної ради Миколи Звєрєва, рідних і близьких, побратимів, численних волонтерів, представників ЗМІ.
Під час короткого шикування біля автобуса, який привіз чернігівських героїв зі сходу країни, заступник командира батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко доповів начальникові УМВС Олегу Демченку: «Завдання виконані успішно, на рідну землю повернулися без пригод!». Олег Михайлович подякував бійцям за сумлінне несення служби, зазначивши: «Ви довели, що чернігівські право­охоронці – справжні патріоти своєї держави». Принагідно генерал Демченко висловив щиру вдячність керівникам місцевих органів влади, підприємцям, волонтерам, усім небайдужим чернігівцям за дієву підтримку, яка дозволяє сповна забезпечувати правоохоронців усім необхідним для несення служби в зоні проведення АТО.
Після урочистого шикування на Красній площі його учасники вирушили до пам’ятного знака на честь Героїв Небесної Сотні, встановленого поблизу споруди облдержадміністрації. Олег Демченко, Микола Звєрєв, представники командування спецбатальйону «Чернігів», громадські активісти й волонтери вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за вільну демократичну Україну. До підніжжя пам’ятного знака лягли живі квіти.
Усі бійці спеціального підрозділу міліції, які повернулися до Чернігова із зони АТО, одержали десятиденну відпустку, після якої вони повернуться на схід.

 

Сергій Бриль, 
Чернігівська обл. 
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті