Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
06/10/2014 13:02

Усе для фронту, все для миру

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, перебуваючи в Навчальному центрі Нац­гвардії в Нових Петрівцях, мали змогу ознайомитися зі зразками форменого одягу, екіпіровки, а також із броньованою технікою, яка призначена для використання в зоні проведення антитерористичної операції.

Комплект одягу бійця Нац­гвардії складається з набору літньої, демісезонної та зимової форми (детальніше на стор. 4. – Ред.). 
У Навчальному центрі урядовці оглянули мобільний гуртожиток, призначений для розміщення 32 осіб, а також броньовані транспортні засоби для ведення бойових дій у зоні АТО. 
Найближчим часом на одному з харківських заводів відбудеться їх дообладнання й покращання озброєння. Зокрема, на бойові машини буде встановлено кулемети калібру 12,7 мм і 7,62 мм.
Крім того, Арсеній Яценюк та Арсен Аваков вручили ключі від нових броньованих КрАЗів командирам підрозділів Нац­гвардії. Вахтові автомобілі українського виробництва марки КрАЗ, призначені для перевезення бійців у зручних умовах до місця несення служби. Кожен автомобіль обладнаний автономною системою обігріву кабіни, комфортними сидіннями та броньованим корпусом.
За словами міністра внут­рішніх справ України Арсена Авакова, така техніка навіть у зимовий період дає можливість обігрівати особовий склад, що є актуальним у бойових умовах.
Броньований захист техніки випробували на полігоні нав­чального центру. Автоматники та снайпер по черзі обстріляли спочатку бронеавтомобіль «Кугуар», а потім – вантажний КрАЗ для переміщення 23 бійців. Броня й армоване скло витримали влучання куль каліб­ру 5,45 мм, а також – калібру 7,62 мм зі снайперської гвинтівки з відстані близько 25 метрів.
Нацгвардія буде забезпечена зимовим одягом до 10 жовтня – про це Прем’єр-міністр України заявив під час візиту до навчального центру Національної гвардії України.
– Ми очікуємо, що 37 250 українських військових Нац­гвардії будуть забезпечені зимовим одягом. Перша партія з 5 тисяч комплектів уже надійшла, а до 10 жовтня будуть забезпечені всі, – сказав він.
За його словами, також буде закуплено 600 одиниць нової техніки, з них уже доставлено понад 100 одиниць. У той же час виробничі потужності вітчизняного виробника – автомобільного заводу «КрАЗ» – уже завантажені замовленнями Національної гвардії до кінця цього року. 
Арсеній Яценюк зазначив, що позитивним є той факт, що екіпірування, техніка, засоби захисту й навіть сухі пайки для бійців виготовляються в Україні. Прем’єр скуштував продукти, що входять до складу сухпайків, і відзначив, що вони – доброї якості.
Командувач Нацгвардії України Степан Полторак підкреслив, що жоден боєць або резервіст не направляється до зони бойових дій без повного екіпірування всім необхідним. У зону проведення АТО направлять і дизель-генератори, бензопили, пічки-«буржуйки» – усе для того, щоб забезпечити бійцям належні умови для ведення бойових дій протягом зими. 
Оксана Гаврилюк, 
Микола Гулевич, 
м. Київ. 
Фото Руслана МУЗИЧУКА
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті