П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
07/08/2014 15:48

На дорозі немає канікул!

Нещодавно в літній оздоровчий табір «Джерело», що в Пущі-Водиці, завітали працівники столичного Управління Державтоінспекції. Тут, серед затишку природи, даївці нагадали дітям Правила дорожнього руху та розповіли, чому не варто ловити ґав на дорозі.

Зрозуміло, що привернути увагу дітей – завдання не з легких, а тому правоохоронці підійшли до справи творчо. Замість нудних настанов «вибагливій» аудиторії запропонували повчальні мультики й кольорову наочну агітацію. А щоб надовго закарбувати цю зустріч у пам’яті малечі, вартові порядку дозволили всім охочим сфотографуватися за кермом справжніх міліцейських мотоциклів. До речі, серед слухачів гостей у погонах були й діти-біженці, які зовсім нещодавно прибули в оздоровчий заклад з Донеччини й Луганщини.

Не забули представники Державтоінспекції і про корисні подарунки – кожному мешканцю табору дістався сучасний флікер (світловідбивач) на підв’язці. Вони дадуть змогу маленьким пішоходам бути помітними на дорозі в темний час доби.

За словами старшого інспектора з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю київського УДАІ Олександра Ковалевського, регулярне проведення таких заходів уже дало очікуваний результат. Порівняно з минулими роками, кількість випадків дитячого травмування на дорозі зменшилася. До того ж з 70 ДТП за участі неповнолітніх, які сталися в столиці за останні шість місяців, тільки шість були вчинені через необачність самої дитини. Усі інші факти стали наслідком порушення Правил дорожнього руху дорослими.

«Річ у тім, що діти до 12 років позбавлені відчуття страху, – наголошує Олександр Ковалевський. – І це – головна причина їхньої неуважності на дорозі. Крім того, нерідко діти стають учасниками ДТП, перебуваючи в ролі пасажирів. Зокрема, батьки дозволяють їм їздити на передньому сидінні, і як наслідок – у разі різкого гальмування або зіткнення – вони дістають серйозні травми. Тому дітей до 12 років потрібно розміщати тільки на задніх місцях автомобіля».

Також у Державтоінспекції повідомили, що з 20 серпня поч­неться традиційний Всеукраїнський профілактичний рейд «Увага! Діти на дорозі». У його межах правоохоронці перевірятимуть наявність переходів і світлофорів на вулично-шля­хо­вих мережах біля дошкільних і середніх навчальних закладів міста. Перед початком навчального року даївці проведуть виховні години з батьками та вчителями, щоб ще раз нагадати дорослим: життя дітей залежить від них.

Валерія ШЕВЧЕНКО, м. Київ.

Фото автора

друкувати
Додати коментар

Інші статті