П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
23/01/2015 13:02

Номерні знаки набудуть європейськості

Уже навесні цього року українці отримають нові єврознаки для транспорту. Про це днями повідомив заступник  міністра внутрішніх справ України – керівник апарату Сергій Чеботар.

За його словами, Державна служба інтелектуальної власності України ще 25 вересня 2014 року видала МВС патент на виготовлення нових номерних знаків для транспортних засобів. Тож нині єдиним виробником номерних знаків буде МВС в особі Департаменту Державної автомобільної інспекції. Посередництво будь-яких фірм при цьому виключено.
«Нові номерні знаки країн Європи, які використовуються на етапі набуття членства в Європейському Союзі, в Україні будуть введені вже з 31 березня цього року. Незважаючи на економічні труднощі, пов’язані з інфляційними процесами, ціна на них не змінюватиметься й коштуватимуть вони 134 гривні. Тож нова система видачі номерів для транспорту орієнтована, насамперед, на збереження стабільності для громадян країни», – зазначив Сергій Чеботар.
Заступник міністра додав, що дозвіл на виготовлення номерних знаків отримано на підставі Закону України «Про охорону прав на промислові знаки». Він також підкреслив, що таким чином зроблено ще один крок на шляху реформування правоохоронного відомства.
«Ми прагнемо прибрати всі складові можливих корупційних дій. Буде створена прозора система забезпечення всіх автовласників сучасними номерними знаками», – підсумував Сергій Чеботар.
P. S. Слід зауважити: Державтоінспекція не раз наголошувала, що ніякої обов’язкової заміни номерів для власників транспортних засобів найближчим часом не передбачається. Всі зразки номерів, які нині діють в Україні, чинні й надалі. Тож для автовласників відповідне нововведення незручностей не створить, натомість Україна отримає номерні знаки європейського зразка.
Прес-служба МВС України
друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті