П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
12/06/2015 10:27

Японський символ нової української поліції

МВС отримало від Уряду Японії автомобілі для нової патрульної служби. У церемонії передачі сучасних та економічних транспортних засобів з гібридною силовою установкою взяли участь Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник міністра Ека Згуладзе.

Глава держави зазначив, що ці автомобілі передадуть новим підрозділам національної поліції та патрульної служби, які мають стати зразком нульової толерантності до корупції. Їх використовуватимуть по всій території України, зокрема й нова столична патрульна служба, яка розпочне свою роботу в Києві вже на початку липня. Усі машини будуть оснащені сучасними спеціальними засобами.

– Мені приємно, що ці білі красені, які стануть символом нової чесної української поліції, працюватимуть на благо України і слугуватимуть ілюстрацією україно-японської дружби, – зазначив Президент України.

Прем’єр-міністр Японії висловив сподівання, що передані автомобілі сприятимуть реформуванню та покращенню іміджу цієї служби.

– Відчув, що український Уряд сповнений надзвичайної рішучості та готовності неухильно просуватися шляхом реформ, – підкреслив Сіндзо Абе.

Нагадаємо: одним із проектів українсько-японської спів­праці в межах «зелених інвестицій» є передача Урядом Японії 1 568 автомобілів «Тойота Пріус» з гіб­ридними двигунами патрульним службам реформованої правоохоронної системи України.

Як повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, відбулася передача останніх 40 автомобілів. Тож цього року в межах реалізації другого етапу Кіотського протоколу МВС України отримало 348 автомобілів «Тойота Пріус», а торік – 1 220.

– Автомобілі з гібридною установкою «Тойота Пріус» передані Україні як грант. Для нас це велика допомога. Без такої підтримки країн-партнерів ми були б неспроможні здійснити реформу МВС, – зауважила Ека Згуладзе. – Застосування підрозділами МВС цих машин дасть змогу не лише покращити умови несення служби для особового складу, а й суттєво скоротить витрати пального, заощадить кошти на його придбання та стане внеском у покращення екологічної ситуації в Україні.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті