Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
18/07/2014 14:33

За межею добра і зла

Міліція встановила особу жінки, що розповідала про «звірства сил АТО». Уродженка Закарпатської області, а нині – жителька Слов’янського району Донеччини, на відео розповіла про те, що нібито українські силовики на її очах познущалися з маленької дитини та жінки.

Цю інформацію спростував на брифінгу в МВС радник мі­ніст­ра внутрішніх справ України Антон Геращенко. МВС за допомогою МЗС ініціюватиме звернення до Євросоюзу щодо заборони в’їзду до країн ЄС тим журналістам і власникам російських ЗМІ, які транслюють відверту й цинічну брехню щодо ситуації в Україні.

За словами Антона Геращенка, «біженка» розповіла, що стала свідком розправи над трирічним сином ополченця. Хлопчика начебто прибили до хреста, а його матір прив’язали до танка і зробили три кола площею.

Міліція встановила, що цією жінкою є уродженка одного із сіл Міжгірського району Закарпаття. Останнім часом вона разом зі своєю сім’єю проживала у с. Миколаївка Слов’янського району Донецької області. 2010 року жінка заявляла до міліції про те, що її 16-річна донька вкрала в неї гроші. У березні цього року вона двічі зверталася до міліції: перший раз – з приводу того, що її побив чоловік, вдруге – через те, що він забрав і не віддає її паспорта.

Антон Геращенко зазначив, що жінка лише «частка тієї грандіозної афери, яку нині здійснює Російська Федерація». Мета зйомки такого роду відеороликів обумовлена тим, що в Росії почалися проблеми з вербуванням найманців для засилання в Україну.

– Щоб найманців стало більше, доводиться йти на ось такі «хитрощі», які, за задумом авторів цих жахливих провокацій, мають викликати ненависть до України, її громадян. Відтак це дозволить збирати якомога більше найманців від Калінінграда до Владивостока, – підкреслив радник глави МВС.

Винними у такій ситуації, окрім усього, є ще й керівники та журналісти російських мас-медіа, які озвучують цю брехню. Тому Міністерство внутрішніх справ через Міністерство закордонних справ ініціює звернення до Євросоюзу із пропозицією заборонити в’їзд до країн ЄС керівникам та журналістам кількох провідних російських телеканалів.

– Ми знаємо, хто організовує такі провокації, і вимагатимемо від Європейського Союзу, аби ці негідники не мали права в’їзду до Євросоюзу, – наголосив він.

Микола Гулевич, м. Київ.

Фото Олега Супруна

друкувати
Додати коментар

Інші статті