Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
22/05/2014 16:08

Бійці «Ягуара» отримали квартири та нагороди

Днями Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відвідав дислокований на Вінниччині полк спеціального призначення Національної гвардії України «Ягуар». 

Разом з главою Уряду до військової частини прибули віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Степан Полторак, заступник міністра оборони Петро Мехед, керівництво області та міста.

Напередодні близько 200 бійців «Ягуара» повернулися з відрядження до Східної України, що тривало понад місяць. 8 квітня вінницький спецназ відзначився в Харкові, без жодної жертви визволивши від мітингувальників будівлю обласної державної адміністрації. Потім «ягуари» несли бойове чергування біля міста Ізюма, а останні два тижні вони провели в епіцентрі антитерористичної операції під сумнозвісним Слов’ян­ськом, беручи участь у боях з проросійськи налаштованими особами. В одному із зіткнень з терористами, які влаштували нашим бійцям засідку, «Ягуар» зазнав утрат – один боєць загинув і кількох поранено. На рахунку гвардійців – декілька відбитих атак і близько 50 знищених терористів.

На зустрічі урядовці та військовослужбовці вшанували пам’ять загиблих під час АТО хвилиною мовчання.

Арсеній Яценюк вручив сертифікати на отримання квартир чотирьом військовослужбовцям НГУ, а також родинам п’ятьох військовослужбовців Збройних сил України, які загинули в боях із терористами. Глава Уряду підкреслив, що таке стало можливим завдяки старанням віце-прем’єра, екс-мера Вінниці Володимира Гройсмана, й висловив сподівання, що це не останні квартири, які будуть виділені військовим, що нині відстоюють Українську державу.

«Ви під кулями захищаєте країну, наші родини й майбутнє. Ви – справжні українські герої-патріоти. Достойні, сильні й мужні люди», – наголосив глава Уряду.

«З 2000 року наші військові не отримували квартир. Нині 80 бійців перебувають на черзі, тож ці сертифікати для нас – значна допомога. Сподіваємося, що сьогоднішня подія стане традицією й житлові питання військових поступово вирішуватимуться», – сказав командир полку «Ягуар» полковник Олег Плахотнюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що Верховна Рада ухвалила закон, який надає учасникам АТО статус учасника бойових дій: «Бо ви справжні бійці, ви справжні захисники української держави. Прошу й далі боронити країну. Ще треба дуже багато зробити для миру і спокою в нашій державі. Ми захищаємо українців, Україну, ми захищаємо наше майбутнє, і це робиться вами, вашою волею, силою й вашими звитягою та доблестю. Від імені Уряду дякую вам за службу й готовий служити вам»...

Прем’єр-міністр України також зазначив, що зустрічався з багатьма бійцями «Ягуара» в таборі АТО біля Слов’янська: «У нас була серйозна розмова, і те, що було сказано вами, було не просто почуто, а й дещо зроблено. Поставили новітню техніку, додаткове обладнання, підвищили на 80% грошове забезпечення».

Під час заходу багато спецназівців отримали відомчі нагороди. Зокрема, Арсен Аваков вручив вісьмом військовослужбовцям відзнаку МВС України «За безпеку народу», двом – відзнаку МВС України «За відзнаку в службі». Ще 20 воїнів гене­рал-лейтенант Полторак заохотив подяками, грамотами та Почесними грамотами.

Поважні гості також ознайомилися з побутом військово­службовців «Ягуара», обійшовши приміщення полку, та пообіцяли, що докладуть усіх зусиль, щоб казарми спецназівців НГУ мали європейський вигляд.

Вадим ГОЛУБ, м. Львів

друкувати
Додати коментар

Інші статті