П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
10/04/2014 14:16

На пошту – по пігулки щастя

Кіровоградські борці з організованою злочинністю знешкодили групу осіб, які постачали з-за кордону наркотичні засоби. Громадянин України, що нині живе в іншій державі, через міжнародну кур’єрську службу доставки надсилав двом кіровоградцям нарковмісні ліки. А ті розповсюджували «допінг» серед його любителів.

Двоє 20-річних товаришів з обласного центру познайомилися з жителем іноземної держави в мережі Інтернет. Незабаром вони налагодили співпрацю щодо постачання заборонених в Україні нарковмісних ліків. Кош­ти за «товар» надсилали через системи міжнародних грошових переказів, а за кілька днів отримували посилку начебто з харчовими продуктами. Насправді в упаковках були сховані наркотичні засоби.

Відтак спільники збували «пігулки щастя» всім охочим по тисячу гривень за штуку. Таким способом заробляли на життя й розвиток «бізнесу». Однак досягти успіху їм завадили правоохоронці: вони задокументували злочинну діяльність кіровоградського «дуету». Одного зі збувальників затримали безпосередньо після отримання ним чергової посилки. Під час обшуку за місцем проживання іншого підозрюваного виявили кілька пігулок лікарського засобу та гроші, одержані від продажу наркотиків.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) КК України. За такі дії передбачено позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їхніх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

Нині кіровоградці перебувають під арештом. Тривають заходи із затримання постачальника пігулок на території іншої держави.

Лілія ФЕДЬОХА, 

Кіровоградська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті