Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
10/04/2014 14:07

Детонатори повернули на завод

Міліція Сумщини розпочала кримінальне провадження щодо спроби викрадення детонаторів із Шосткинського казенного заводу «Зірка», який спеціалізується на виготовленні вибухових речовин. У підготовці до вчинення злочину обґрунтовано підозрюють 21-річ­ного працівника згаданого підприємства.

Уночі військовослужбовці, що охороняють завод, виявили факт порушення кон­т­роль­но-слідової смуги. Вирушивши за залишеними слідами, вони знайшли сховок із п’ять­ма ящиками електродетонаторів, підготовленими для виносу.

Про цю пригоду військові негайно повідомили чергову частину Шосткинського міськ­відділу міліції. Слідчо-опе­ра­тив­на група, що прибула за викликом, розпочала низку заходів, спрямованих на розшук і затримання осіб, причетних до спроби вчинити злочин. До роботи долучилися працівники управління карного розшуку обласного УМВС та кінологічна служба.

Узявши слід, службовий собака привів правоохоронців... на територію заводу. Отже, крадія треба було шукати серед тамтешніх працівників. Усі факти вказували на те, що злочин намагався вчинити хтось зі сторожів, що тієї ночі охороняли склади. Згодом один із чоловіків зізнався: доки його напарник спав, він справді хотів поцупити детонатори. Ящики склав у тачку й підвіз до кон­т­роль­но-слідової смуги, після чого перекинув через паркан. Та ще й одну з коробок дорогою загубив – її під час розшукових заходів виявили міліціонери.

«У шести ящиках ми нарахували 3 240 детонаторів, – зазначає начальник УМВС Сумської області Анатолій Річкаль. – Головна версія злочину, яку ми нині розглядаємо, – подальше використання детонаторів для вчинення дій із дестабілізації суспільно-політичної обстановки як у регіоні, так і за його межами».

Під час обшуку в оселі та гаражах, що належать затриманому, вартові порядку виявили ще декілька детонаторів, корпус від гранати, речовину, схожу на порох, інші хімічні речовини. Усе це передано на дослідження в експертно-кри­мі­на­ліс­тич­ний центр.

Стосовно чоловіка розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 262 (викрадення, привласнення бойових припасів, вибухових речовин) КК України. Йому загрожує до семи років перебування за ґратами.

Ельвіра БІГАНОВА, 

Сумська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті