П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
20/03/2014 14:50

Not for sale

 

У Сумах 20-річна містянка започаткувала прибутковий бізнес – за домовленістю з «партнером» із Туреччини вона постачала йому дівчат для проституції. За кожну отримувала по півтисячі доларів. Однак процвітанню «підприємництва» завадили правоохоронці.

 

Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС у Сумській області встановили: місцева жителька вербує землячок для роботи за кордоном. «Ми з’ясували, що підозрювана вже доправила одну жінку в Туреччину й готує до поїздки іншу, – зазначив керівник ВБЗПТЛ Дмитро Корнієнко. – Нам вдалося запобігти її відльоту».

Під час бесіди з міліціонерами затримана вербувальниця розповіла про спільника – громадянина Туреччини, який, до речі, уже мав проблеми із законом через сутенерство. Саме він запропонував сумчанці, що свого часу промишляла проституцією, заробити грошей на дівчатах. Схема була проста: жінка підшукує кандидаток, пропонує їм пристойну роботу за кордоном та організовує їхню відправку. Чоловік зустрічає «товар» і перераховує обіцяні кошти. Відтоді доля українок опинялась у його руках. На орендованих квартирах, без документів і грошей вони мали обслуговувати десятки клієнтів за добу. За найменшу непокору карали побоями, знущанням, позбавленням їжі.

Дівчини, одна з яких пережила рабство, а інша завдяки міліції в нього не потрапила, дякують правоохоронцям. Розповідають, що погодилися працювати за кордоном, бо опинились у скрутному фінансовому становищі. Про те, що доведеться зай­матися проституцією, не здогадувались.

Кримінальне провадження, розпочате за ч. 2 ст. 149 ККУ, направлено до суду. Оцінку діям «продавчині» дадуть служителі Феміди.

Ельвіра БІГАНОВА, Сумська обл.

 

 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті