Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
20/03/2014 14:54

Національне багатство – на власний розсуд

У межах кримінального провадження, відкритого за фактом самоправства сільського голови в Овруцькому районі Житомирщини, правоохоронці з’ясовують обставини незаконної передачі значної площі земельних ділянок у користування товариства з обмеженою відповідальністю.

Протиправні дії голови сільради одного з населених пунктів Овруччини викрили оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС області. Під час перевірок діяльності товариства з обмеженою відповідальністю правоохоронці поставили під сумнів правомірність користування ТОВ земельними ділянками загальною площею у 200 гектарів. Як з’ясували міліціонери, документи з відвертими порушеннями чинного законодавства були оформлені не без допомоги сільського голови.

«Фактично очільник сільради уклав із зазначеним товариством договір оренди землі сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, не маючи на це ніяких прав, – коментує начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Юрій Крошко. – Окрім того, посадовець перебрав на себе повноваження Держземагентства у визначенні орендної ставки, установивши сплату суми в розмірі трьох відсотків від вартості переданої землі».

За таких обставин за фактом самоправства (ст. 356 Кримінального кодексу України) правоохоронці розпочали кримінальне провадження, у межах якого нині з’ясовують усі обставини та проводять комплекс слідчих дій, спрямованих на притягнення до відповідальності винних осіб.

Алла ВАЩЕНКО, 

Житомирська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті