Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
25/02/2014 10:20

Чужим розумом збагатіти не судилося…

Харківські оперативники днями ліквідували чотири підпільні цехи з виготовлення взуття з використанням торгових марок відомих світових брендів. Працівники УДСБЕЗ вилучили більше як півтисячі пар фальсифікованого взуття й обладнання для його виготовлення.

-Наприкінці 2013 року до правоохоронців надійшла інформація про те, що на території міста діє організована група осіб, які займаються виготовленням взуття з використанням знаків для товарів та послуг відомих світових торгових марок, – розповів начальник УДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Сергій Плащенков. – Під час оперативної перевірки були встановлені всі члени злочинного угруповання та припинена діяльність чотирьох підпільних цехів. Як з’ясувалося, винахідливими підприємцями виявились чотири громадянини віком від 32 до 38 років.

У середині січня, на підставі постанов Ленінського суду, правоохоронцями були проведені обшуки, під час яких вилучено 550 пар взуття під такими відомими брендами, як «Caterpiller», «Timberland», «Ecco», «Adidas», «Puma», «Nike», «DsG», «Prado», а також два пристрої для автоматичного нанесення товарних знаків і логотипів, 159 кліше для виготовлення знаків для товарів та сім одиниць обладнання для нанесення цих знаків.

Незаконно виготовлена продукція реалізовувалася на ринках і в магазинах Харкова, її також купували підприємці з Київ­ської та Одеської областей для продажу в інших регіонах.

Слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України. За таку протизаконну діяльність передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій від 10 до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції, знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення.

Нині встановлюється сума збитків, завданих від виробництва та реалізації фальсифікованої продукції, й проводяться інші необхідні слідчі дії.

Оксана КАЛМИКОВА, 

Харківська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті