П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
29/12/2013 11:07

Заради усмішки Данилка

Працівники Управління МВС Житомирщини відгукнулися на звернення місцевої жительки, мами хлопчика зі складним діагнозом – дитячий церебральний параліч. Подарований міліціонерами мобільний візок суттєво полегшив й активізував життя дитини.

Данилко Зелінський – особливий хлопчик: перший у Житомирі школярик, який вирушив на інвалідному візочку до першого класу. Нині він – семикласник українсько-італійської школи «Всесвіт». Інвалід від народження, 13-літній житомирянин має таку неймовірну любов до життя, що мимохіть захоплюєшся ним. Певно, від мами – Наталі Лео­нідівни – син успадкував силу волі й витримку. Важко навіть уявити, з якими труднощами доводиться стикатися жінці, що самотужки ростить і виховує дитину з особливими потребами. Та, незважаючи ні на що, вона не втрачає самовладання й ніколи не опускає рук.

Отримавши письмове прохання про допомогу від Наталі Леонідівни, працівники облуправління міліції не залишилися байдужими до проблем цієї житомирської родини – і вирішили взяти її під опіку. За підтримки свого профспілкового комітету, вартові порядку придбали спеціальний мобільний візок для Данилка. Хлопчик дуже зрадів подарункові. Він дякував правоохоронцям і залюбки розповідав їм про свою школу, однокласників, поділився мріями – і вразив доброчинців у погонах своїм оптимізмом, всебічними знаннями й прагненням пізнати світ. «Я дуже люблю англійську й італійську мови, та найцікавіший для мене предмет – українська література. А от із математикою буває складно впоратися. Та то нічого, – усміхається хлопчик. – З допомогою однокласників усе виходить. Ми завжди допомагаємо одне одному. І мені дуже подобається у «Всесвіті», бо в мене тут багато друзів!».

До речі, окрім Данилка в житомирському «Всесвіті», який незабаром святкуватиме двадцятиліття, навчаються ще восьмеро учнів з особливими потребами. Керівництво школи й педагогічний колектив переконані, що спільне нав­чання дозволяє змалку виховувати в юних душах співчуття й адекватне ставлення до всіх членів суспільства. «Нещодавно міськ­виконком виділив для школи спеціальне приміщення, що нині переобладнується з урахуванням потреб учнів з обмеженою рухливою активністю, – розповіла заступник директора з виховної роботи Наталя Нагалевська. – Ми вдячні міліціонерам за допомогу нашому вихованцеві Данилкові Зелінському. І будемо раді підтримці від усіх небайдужих людей».

Теплі слова на свою адресу правоохоронці почули й від Анни Охріменко – класного керівника свого нового підшефного. «Данилко – товариський хлопчик, – каже вона. – Йому хочеться разом із друзями брати участь у всіх шкільних заходах. Досі це не завжди було можливо. А з появою мобільного візка він разом із класом вирушатиме на екскурсії чи звичайні прогулянки. Це чудово!».

Та найбільшою вдячністю для працівників міліції стала щаслива усмішка оптиміста Данилка й щира радість, якою сяяли очі його мами Наталі Леонідівни. «Для нас допомога у придбанні візка – не­оціненна, – звернулася вона до правоохоронців. – Завдяки вам у сина з’явилися нові можливості для розвитку й самореалізації». Потому жінка знову написала листа до управління внутрішніх справ Житомирщини, щоб ще раз висловити свою материнську вдячність.

Алла ВАЩЕНКО, 

 

Житомирська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті