Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
24/11/2013 17:28

Врятували люди в погонах

Двоє чернігівських міліціонерів врятували жінку-інваліда, витягнувши її з-під коліс автівки п’яного водія. 

Того дня двоє працівників управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС у Чернігівській області – начальник відділу підполковник міліції Віталій Музика та старший оперуповноважений майор міліції Василь Черноус – патрулювали в центральній частині міста у межах заходів з опера­тивно-профі­лак­тич­ного відпрацювання Чернігова. Близько першої години ночі правоохоронці стали свідками сварки двох водіїв, що, зрештою, спричинила ДТП. 

Віталій Музика та Василь Черноус побачили, як автомобіль «Фольксваген Пассат», рухаючись заднім ходом, вдарив інше авто – «Рено Логан». Повернувшись на вихідну позицію, «Фольксваген» намагався ще раз повторити свій «маневр». У цей час із понівеченої машини вибралася жінка-інва­лід. Ще мить – і нещасна могла б опинитися під колесами автівки свого кривдника. Правоохоронці кинулися їй на допомогу й ледь встигли підхопити під руки, щоб не сталося трагедії. 

Від другого удару «Рено» розвернуло. Кермувальник «Фольк­свагена», натиснувши на педаль газу, рвонув у центр міста. Працівники міліції помчали слідом за ним. Завдяки вправним діям екіпажу правоохоронців порушника вдалося зупинити. У салоні «Фольксвагена», окрім водія, було ще троє пасажирів: чоловік і дві жінки. Усі четверо перебували в нетверезому стані, що згодом підтвердило медичне обстеження. Вміст алкоголю в крові обох чоловіків сягав 4,2 проміле, що кваліфікується як тяжке сп’я­ніння.

Автомобіль порушників був доправлений на штрафний майданчик. Стосовно водія складено адміністративні матеріали відразу за двома статтями Адміністративного кодексу: ст. 124 (порушення Правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів чи іншого майна) та ст. 130 (керування транспортом у стані сп’я­нін­ня). Міру відповідальності п’я­но­му зухвальцю визначить суд.

Наступного дня на адресу начальника УМВС у Чернігівській області генерал-майора міліції Олександра Михайлика надійшов лист від потерпілої пасажирки «Рено Логан», в якому вона дякувала міліціонерам за таку вчасну допомогу. Жінка висловила прохання заохотити працівників управління ДСБЕЗ, які сумлінно виконали свій обо­в’я­зок вартового порядку.

Сергій БРИЛЬ, 

 

 Чернігівська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті