Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
17/11/2013 19:11

Безпечна дорога – безпечне життя

У межах Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху , проголошеного Генеральною асамблеєю ООН, з 11 по 17 листопада в Україні проводитиметься Національний тиждень безпеки дорожнього руху. Про мету та заходи, передбачені його програмою, розповів під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України начальник Центру безпеки руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

Основна мета Національного тижня безпеки дорожнього руху – консолідація сил державних інститутів, громадських організацій, засобів масової інформації, наукової спільноти, громадськості для втілення в життя заходів щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Тиждень відкрився Форумом національного Партнерства з безпеки дорожнього руху, що відбувся у столиці. Заплановано також проведення наукових та практичних конференцій, круглих столів, присвячених темі безпеки на автошляхах.

«За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у до­рожньо-транспортних пригодах щорічно гине понад 1 млн людей та близько 50 млн зазнають серйозних травм. Якщо не вживати необхідних заходів, то до 2020 року загибель у ДТП стане третьою причиною смертності у світі, – зазначив Сергій Будник. – Ми не можемо залишатись осторонь цієї проблеми і робитимемо все для того, щоб покращити ситуацію в нашій країні».

За словами начальника Центру, зроблено вже досить багато: посилено профілактичну роботу з населенням, вдосконалюється законодавство. Зокрема, Урядом були затверджені Стратегія підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року та Державна цільова програма підвищення безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року. Такі дії дали перші позитивні результати – 2013 року вдалося стримати зростання аварійності на автошляхах держави.

Утім, ситуація все ще залишається складною: у середньому на добу на дорогах України в ДТП гинуть 12 осіб. Для порівняння, у Британії,  Нідерландах та країнах Скандинавії ця цифра менша в чотири-п’ять разів. 

Щоб покращити такий стан справ, у межах Національного тижня безпеки дорожнього руху буде розгорнута широка інформаційна кампанія, організовані цільові операції «Пішохід», «П’яний за кермом – злочинець», «Безпечна швидкість». Також працівники Державтоінспекції проведуть у навчальних закладах заняття з безпеки дорожнього руху. Окрім того, за ініціативи Міністерства внут­рішніх справ по всій країні пройде благодійний захід «Здай кров – врятуй життя». На завершення Тижня відбудуться поминальні молебні.

«Ми переконані, що якісна реалізація окреслених завдань дасть змогу суттєво змінити ситуацію з дорожньо-транс­порт­ною аварійністю в Україні, наблизивши нашу державу до європейського рівня безпеки та комфорту на дорогах», – підсумував Сергій Будник.

Марія САЛЬНІК, «ІЗ»

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті