П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
03/11/2013 16:46

Столична ДАІ до зими готова

В управлінні столичної Державтоінспекції відбувся брифінг-нарада керівництва УДАІ з представниками профільних комунальних корпорацій, КМДА, Головного управління держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва та Служби автомобільних доріг Київської області. Учасники заходу обговорили стан підготовки вулично-дорожньої мережі до зимового періоду 2013–2014 років й оприлюднили план дій щодо організації безпечного руху в місті в разі суттєвого погіршення погодних умов.

За словами очільника столичної ДАІ Анатолія Курінного, керівництво Державтоінспекції зробило серйозні висновки після цьогорічного весняного колапсу, коли снігові замети паралізували рух транспорту в Києві більш як на тиждень. Тож нині вже розпочато проведення низки заходів для запобігання такій ситуації наступної зими. Зокрема, з 1 по 20 жовтня в місті тривав комісійний огляд доріг, під час якого були виявлені недоліки в стані утримання вулично-дорожньої мережі та складені відповідні приписи для їх усунення. Також даївці перевірили готовність до­рожньо-кому­наль­них організацій до роботи в зимову пору: технічний стан снігоприбиральної техніки, наявність пально-мас­тиль­них матеріалів, піщано-соляних сумішей тощо. Представники «Київавтодору» нині ремонтують дороги та мостові переходи, закуповують пісок, фрикційні суміші та мастильні матеріали. До 1 листопада для експлуатації підготують 300 одиниць техніки.

Як розповів начальник відділу автотехнічної інспекції управління ДАІ Києва Олександр Підшморга, з 21 жовтня по 21 листопада вартові доріг проводитимуть операцію «Перевізник-2013». У її межах перевірятимуть готовність пасажирського транспорту до зими, особливу увагу приділяючи вчасній заміні шин, роботі освітлювальних пристроїв, склоочисників тощо.

Цьогорічної зими, за прогнозом Гідрометцентру, в Україні очікуються сильні морози та снігопади. Для локалізації наслідків несприятливих погодних умов даївці обмежуватимуть рух транспорту містом на стаціонарних постах Державтоінспекції з інформуванням про введення таких заходів обласних, кримського та севастопольського підрозділів ДАІ. Також автопатрулі ДПС супроводжуватимуть колони технологічного транспорту та вантажівок, що забезпечуватимуть життєдіяльність населення Києва. Транзитний транспорт зупинятимуть за 30-40 км від міста, на дорогах організують кафетерії та пункти медичної допомоги. Якщо виникне така потреба, особовий склад ДАІ переведуть на посилений варіант несення служби.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Сергій Рюмшин наголосив, що в разі погіршення погоди, окрім снігоприбиральної техніки, на дороги виїдуть тягачі та бронетранспортери – за 3-4 години до початку опадів, щоб не влаштовувати заторів і вчасно надавати допомогу.

Заступник начальника КП «Ки­ївавтодор» Володимир Рожнятовський закликав автовласників не залишати машини обабіч дороги та не паркувати їх із порушенням ПДР, адже це значно ускладнить роботу снігоприбиральної техніки. Він закликав водіїв у разі складних погодних умов не виїжджати своїм транспортом без нагальної потреби.

До речі, нині у Верховній Раді розглядається законопроект щодо паркування автомобілів відповідно до чисел місяця: у парні дні на тому боці вулиці, що має парні номери будинків, а в непарні – на протилежному боці.

Ольга ХМЕЛЬНИЦЬКА, м. Київ


друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті