Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
14/07/2013 18:24

Віталій Захарченко: «Очищення міліції від злочинців і є захистом честі мундира»

Про це очільник МВС України заявив під час нещодавнього брифінгу в інформаційному агентстві «Інтерфакс-Україна». Зустріч із журналістами переважно стосувалася резонансної події у Врадіївці Миколаївської області.

Міністр запевнив, що відомство ніколи не захищатиме своїх працівників, якщо ті скоїли злочин. Крім того, МВС надаватиме всебічне сприяння розслідуванню, яке здійснюють органи прокуратури.

– Нині працівники Врадіївського РВ, причетні до вчинення злочину, заарештовані, – зазначив Віталій Захарченко.

У той же час глава МВС підкреслив: не слід забувати про те, що в міліції працюють тисячі чесних працівників, які не повинні відповідати за злочин, скоєний декількома негідниками.

– Ми вважаємо, що очищення міліції від злочинців і означає захист  честі мундира, тож ніколи не виправдовуватимемо когось тільки через те, що він – працівник міліції, – наголосив Віталій Захарченко.

Разом із тим очільник відомства зазначив, що на прикладі Врадіївки стали очевидними системні прорахунки в службовій діяльності регіонів:

– Ми повинні навести лад у кадровій та службовій діяльності. Насамперед МВС потребує модернізації, яка серед іншого передбачає вдосконалення добору кадрів, належне матеріальне забезпечення та посилення особистої відповідальності. Проблеми необхідно вирішувати комплексно. Цієї роботи не виконаєш за один день, але починати її треба сьогодні, – наголосив Віталій Захарченко.

 

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ 

друкувати

Коментарi

Інші статті