Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
21/04/2013 13:21

До життя – наперекір стихії

Цьогорічні березневі заметілі запам’ятаються надовго. Особливо бать­кам новонародженої дівчинки, що боролися за її життя. І певно стільки ж ця родина буде вдячна працівникам ДАІ Сумщини, які допомагали немовляті подолати сніги на шляху до одужання.

Дитяті, що народилось у Конотопському пологовому відділенні Центральної райлікарні, поставили страшний діагноз: критична вада серця. Дів­чинці потрібна була термінова операція, зробити яку могли лише київські спеціалісти. Доставити немовля до столиці мала спеціально обладнана карета швидкої допомоги – реанімобіль. По обіді він вирушив до Конотопа із Сум. Однак доїхати до районного центру не зміг – на перешкоді стала негода.

Зі снігової пастки «швидку» звільняли спільними зусиллями працівники дорожньої служби й конотопські автоінспектори. «Спочатку ми витягнули спецавтомобіль із замету, – розповідає начальник Конотопського ВДАІ Олександр Грищенко, – а потому задіяли грейдер: він їхав попереду й розчищав дорогу від снігу».

Доки медики районної лікарні проводили необхідну підготовку для транспортування дитини, даївці оглянули транспортний засіб і привели його в належний стан. Уже за годину реанімобіль у супроводі ДАІ вирушив у дорогу. Близько третьої ночі немовля доставили до столичної лікарні.

«Попри хуртовину, ми доклали всіх зусиль, щоб допомогти дитинці і її батькам, – розповідає начальник відділення ДАІ. – Сподіваємося, що з допомогою медиків дівчинка радітиме життю».

Тетяна КУШНЄРОВА, 

Сумська обл.

друкувати

Коментарi

Інші статті