П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
01/04/2013 21:02

«Візит» рятує сільських пенсіонерів

Загинути у власних, заблокованих величезними сніговими заметами, оселях не дали сотням престарілих жителів сільських районів Чернігівщини працівники міліції і, перш за все, – дільничні інспектори.

Жителям великих міст важко уявити, як почуваються селяни у заметіль, подібну до тієї, що накрила чимало областей України останнім часом. Звісно, у великих населених пунктах сконцентровані рятувальні служби, оснащені спеціальною технікою. А ось мешканець сільської домівки, особливо, якщо це людина похилого віку, самотня й немічна, практично приречений на самостійну боротьбу зі стихією. Це добре усвідомлюють працівники міліції, які під час операції «Візит» (вона триває і дотепер) нещодавно повторно обійшли помешкання громадян на своїх дільницях і добре орієнтуються, хто і якої допомоги потребує.

У кожному з районів Чернігівської області керівництво райвідділів міліції мобілізувало особовий склад для надання допомоги громадянам в умовах екстремального снігопаду. Окрім дільничних інспекторів міліції, до складу таких груп були включені всі працівники, вільні від несення служби. Запросили (і майже всюди вони охоче погодилися) активістів громадських формувань з охорони правопорядку.

Найпершими адресатами міліцейської допомоги стали престарілі самотні пенсіонери та немічні люди, які самостійно нездатні обійти себе навіть за умов сприятливої погоди. Тож правоохоронці разом із добровільними помічниками міліції не просто розчистили доріжки до таких будинків, а й пересвідчилися, що опалення працює нормально, у разі відсутності газу – вистачає твердого палива, принесли води з колодязя або й продуктів із сільського магазину, до якого нині важко дістатися навіть молодій здоровій людині, не те що 80-річній бабусі-інва­ліду.

– Найважливіший результат такої нашої діяльності – у тому, що завдяки турботі правоохоронців ситуація ніде не сягнула критичної межі, – підсумував начальник сектору зв’яз­ків з громадськістю УМВС Ук­ра­їни в Чернігівській області полковник міліції Сергій Бриль. – Негода не стала причиною загибелі когось із наших стареньких підшефних від переохолодження чи від невчасного надання допомоги в разі загострення хвороб. Безпека таких громадян від різноманітних несприятливих факторів контролюється нами й надалі. Міліція надає допомогу всім, хто її потребує.

Анатолій Сенчук, 

Чернігівська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті