Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
01/04/2013 20:58

Уряд затвердив Державну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху

Вона передбачає низку заходів на період до 2016 року в рамках виконання Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Проект постанови Кабінету Міністрів України був розглянутий на засіданні Уряду, що відбулося 25 березня.

Проект постанови розроблено Міністерством внутрішніх справ України для забезпечення виконання вимог низки нормативних актів. 
Серед них, зокрема – Національний план дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затверджений Указом Президента від 12 березня 2012 р. № 187/2012, План заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2015 року, затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів від 21 березня 2012 року № 140-р, а також постанова Кабінету Міністрів від 8 серпня 2012 року № 771 «Про схвалення Концепції Державної цільової програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2016 року».
Метою прийняття акту є забезпечення можливості реалізації державою протягом 2013–2016 років широкого кола заходів, спрямованих на протидію до­рожньо-транспортній аварійності і зміцнення базових засад системи безпеки дорожнього руху в Україні. 
Реалізація Програми дасть можливість підвищити рівень безпеки дорожнього руху, зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод та знизити рівень тяжкості їх наслідків, а також мінімізувати людські втрати та фінансові збитки внаслідок ДТП.
Окрім того, прийняття Програми дозволить підвищити ефективність державної політики у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, поліпшити стан вулично-дорожньої мережі за параметрами безпечності, а також підвищити рівень дотримання Правил дорожнього руху його учасниками.
Урядовий портал

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті