Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Соціум
23/12/2012 19:13

Подарунки від «Миколаїв»

Цього дня з хвилюванням і цікавістю чекають українські дітлахи. Вони, як ніколи, намагаються бути ще слухнянішими і чемнішими. А що ж там, під подушечкою, буде? Різочка від чортика чи довгоочікуваний подаруночок від найдобрішого дідуся у світі – Святого Миколая? Більшість дорослих теж полюбляють це свято. Бо на Миколая ми, попри свій вік і статус, знову й знову поринаємо в дитинство, стаємо добріші, чекаємо дива й самі намагаємося робити дива. І в право­охоронному відомстві дотримуються народних звичаїв. У МВС існує чудова традиція – робити подарунки наймолодшим у міліцейській сім’ї – хлопцям і дівчатам, які навчаються в Юридичному ліцеї імені Ярослава Кондратьєва НАВС України. З року в рік на свято до них приходить не один, а багато «Миколаїв». Щоправда, вони не забувають про ліцеїстів і в інший час, але цей зимовий день хочуть зробити особливим.

Отож 19 грудня до ліцею приїхала справжня святкова делегація на чолі з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком. Очільник міліцейського відомства привітав майбутніх правоохоронців від себе особисто, від колегії МВС і всіх працівників органів внутрішніх справ. «Успіхів у навчанні й родинного затишку вам у стінах ліцею, – побажав Віталій Юрійович. – Хай втіляться в життя всі ваші мрії, а ми, дорослі, охоче будемо вам допомагати!».

До теплих і щирих привітань приєднався радник МВС України, голова Наглядової ради НАВС генерал внутрішньої служби України Василь Дурдинець. Шанований і досвідчений наставник зичив юній аудиторії щасливої долі, успіхів у майбутній кар’єрі і, звичайно ж, того, без чого неможливе ні перше, ні друге, – здоров’я. «Я хочу, щоб всі ви відмінно навчалися й здобули ґрунтовні знання, гарно поводилися й брали приклад зі своїх батьків, які до останньої хвилини життя були вірними своєму службовому обов’язкові». Василь Васильович також запросив ліцеїстів до широкомасштабної дискусії щодо пошуку свого місця в житті, визначення його головної мети та шляхів її втілення, яка розпочата нещодавно на шпальтах тижневика «Іменем Закону».

Ліцеїстів привітали й радник МВС України, президент Все­українського фонду правоохоронних органів, Збройних сил і військових формувань «Україна» Андрій Василишин, голова Українського благодійного фонду «Милосердя» Михайло Пархута, настоятель академічних храмів протоієрей Віталій Приходько та інші поважні гості. Вони бажали всіляких гараздів і, звичайно ж, вручали приємні та корисні подарунки: телевізори, комп’юте­ри, оргтехніку тощо.

Вбрані в парадний однострій, хлопці й дівчата, на перший погляд, здавалися зовсім дорослими. Однак на їхніх обличчях цього святкового дня сяяли щирі дитячі усмішки. Багатьом із них довелося зазнати найтяжчого горя у житті – втрати рідної людини. І тому увага шефів і вчителів, які прагнуть дати якомога більше батьківського тепла й турботи, багато значить. На знак вдячності ліцеїсти підготували для шановних гостей яскраві виступи – вірші, пісні, народні танці, а ще – маленькі сувеніри.

Марина ГОНТАР, «ІЗ».

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

та Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті