Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
20/11/2012 20:56

Віталій Захарченко: «Працівники міліції готові до роботи в умовах нового КПК»

Про це міністр внутрішніх справ заявив під час координаційної наради керівників правоохоронних органів при Президентові України.

Очільник МВС зазначив, що 2012 рік став знаковим для відомства. Працівниками органів внутрішніх справ було забезпечено надійну охорону громадського порядку під час важливих для України подій: Євро-2012 та виборів до Верховної Ради України.

Віталій Захарченко ознайомив учасників зібрання із роботою, що була проведена органами внутрішніх справ упродовж року. Окрім того, він зупинився на структурних перетвореннях, що торкнулися підрозділів МВС у зв’язку з наближенням моменту набрання чинності новим КПК України. Це, зокрема, стосується надання начальникам слідчих підрозділів статусу перших заступників начальників органів внутрішніх справ. Також передбачене поетапне збільшення штатної чисельності працівників слідчих підрозділів за рахунок внутрішнього перерозподілу.

За словами Віталія Захарченка, працівники відомства приділили значну увагу роз’ясненню населенню положень нового КПК. Спільними зусиллями членів міжвідомчої робочої групи, до складу якої входили працівники МВС та Генпрокуратури, були розроблені необхідні процесуальні бланки.

Міністр внутрішніх справ зупинився на питаннях технічного забезпечення слідчих підрозділів з огляду на новації, передбачені в новому КПК. У зв’язку з цим завдяки внутрішньому перерозподілу фінансування вже здійснені часткові закупівлі необхідного обладнання. У той же час для проведення технічного оснащення у повному обсязі потрібно передбачити необхідне фінансування шляхом збільшення видатків для Міністерства внутрішніх справ на 2013 рік у розмірі 980,5 мільйонів гривень. 

За словами Віталія Захарченка, новий КПК закріплює сучасні інструменти для боротьби зі злочинністю, а його застосування безумовно забезпечить належний механізм дотримання прав людини.

– Українська міліція готова до роботи в умовах нового Кримінального процесуального кодексу України, – підкреслив очільник МВС. 

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ.

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті