Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
24/09/2012 12:13

Вино зі свердловини

Генеральний директор одного з приватних сільськогосподарських акціонерних товариств Криму без жодних на те дозволів організував видобування прісної води з артезіанської свердловини. Незаконну діяльність він розпочав рік тому, встигнувши викачати природного багатства на суму понад 230 тис. гривень. Однак і далі заробляти гроші на оборудках з водою чоловіку завадили працівники Управління ДСБЕЗ міліції автономії.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 21 Кодексу України про надра, для добування прісних підземних вод надра надаються у використання винятково за наявності спеціального дозволу, який видається після поперед­нього узгодження з органами Міністерства екології та природних ресурсів на місцях. Однак підприємливий гендиректор знехтував усіма вимогами законодавства і протягом 2011-2012 років підпільно видобував воду з артезіанської свердловини – корисну копалину загальнодержавного значення.

 Як з’ясували оперативники, до сільгосппідприємства, котре очолював чолов’яга, належав виноробний завод. Саме для його потреб було організовано нелегальне видобування прісної води. Таким чином, за словами начальника УДСБЕЗ ГУМВС в АР Крим полковника міліції Едуарда Онацького, спритник завдав державі збитків на суму понад 230 тис. гривень.

За наданими безівцями матеріалами стосовно генерального директора прокуратурою порушено кримінальну справу за ст. 367 ККУ (службова недбалість). За водні махінації чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 Дар’я ЩЕРБАКОВА, 

 АР Крим 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті