Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
16/08/2012 16:10

Дірки «залатали» правоохоронці

   На Полтавщині місцеві бозівці викрили злочинну групу розкрадачів вуглеводневої сировини, до складу якої входило шість жителів міста Лубни та села Новаки. Зловмисників затримали на гарячому із сімома тоннами краденого газового конденсату.

    Упродовж двох років чоловіки за допомогою спеціального обладнання «врізалися» до конденсатопроводу Управління «Полтаванафтогаз» і крали вуглеводневу сировину. 39-річний ватажок групи визначав день та час вчинення крадіжок, підбирав місця збуту, сам робив несанкціоновані врізки в трубопровід та реалізовував поцуплений газоконденсат. Два інших учасники вивозили викрадене ЗІЛом, обладнаним замаскованою саморобною залізною ємністю. Решта – здійснювали візуальне спостереження й сповіщали «колег» про рух підозрілих автомобілів поблизу місця злочину.

Після успішного виконання «операції» та реалізації сировини організатор розподіляв виручку між учасниками. 

Загалом убозівці задокументували викрадення зловмисниками понад 70 т газоконденсату вартістю більш ніж 300 тис. гривень, також встановили місця несанкціонованих врізок у трубопровід, зливу та зберігання поцупленого. Стосовно них порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 ККУ (крадіжка), а також вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 2 ст. 292 ККУ (пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів). Злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Ірина ЛЕМЕШЕВА, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті