Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
16/08/2012 16:09

Живий товар реалізації не підлягає

   Понад чотири доби перебували в полоні 15 іноземців, поки їх не визволили працівники УБОЗ Одеської області.

    Нещодавно до УБОЗу Одещини звернувся громадянин Афганістану з проханням розшукати його знайомих співвітчизників, які три дні тому поїхали до Києва, і відтоді з ними втрачено будь-який зв’язок.

Перевіряючи цю інформацію, убозівці встановили, що 15 афганців викрала й незаконно утримувала як заручників група зловмисників. До складу ОЗГ входили чотири чоловіки середнього віку, двоє з яких уже мали кримінальний досвід і були раніше засуджені за розбій, зберігання наркотиків і зґвалтування. За попередньою домовленістю спільники обманним шляхом викрали з одеського автовокзалу шістьох чоловіків, стільки ж малолітніх дітей та трьох жінок і перевезли їх до одного з населених пунктів Миколаївської області, де незаконно утримували в заздалегідь орендованому будинку. За звільнення заручників зловмисники зажадали від їхніх родичів 10 тис. доларів США.

Після підтвердження всіх фактів протиправної діяльності оперативники розробили план визволення бранців і затримання злочинців, який згодом успішно реалізували.

Стосовно учасників злочинної зграї слідче управління ГУМВС в Одеській області порушило кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до 15 років.

Ірина ЛЕМЕШЕВА, 

м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті