Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
09/08/2012 14:52

Викрадач ікон постав перед судом земним

   На п’ять років позбавили волі 47-річного чоловіка, який наприкінці 2011-го викрав десять ікон із церкви св. Апостола Іоана Богослова, що розташована в селі Лісова Лисіївка Калинівського району Вінниччини.

    Крадіжку предметів культу виявила парафіянка храму. Прийшовши вранці до церкви, вона помітила, що на вхідних дверях немає двох навісних замків, а з іконостаса зникли великі ікони Миколи Чудотворця та Марії Магдалини. Жінка одразу зателефонувала священику й у міліцію. Під час огляду місця злочину задокументували й зникнення ще восьми образів дещо менших за розміром. Їхня загальна вартість – а вони становлять історичну, художню й музейну цінність – сягає близько 75 тис. гривень.

Крадія духовних цінностей затримали по гарячих слідах. Ним виявився житель сусідньої області. У його авто працівники міліції знайшли знаряддя зламу замків і рукавиці, але викрадені раритети лиходій уже встиг продати. За кілька годин вінницькі оперативники затримали й купця зі столичного регіону.

За фактом крадіжки правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). А нещодавно Калинівський районний суд Вінниччини засудив зловмисника до п’яти літ позбавлення волі з іспитовим строком на три роки. Усі вилучені ікони вартові порядку повернули церкві св. Апостола Іоана Богослова.

Ірина Добровольська, 

Вінницька обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті