Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
05/08/2012 19:53

Безпека на дорозі починається із кожного з нас

   Державтоінспекція підбила підсумки півріччя: дані, озвучені на брифінгу в Управлінні ДАІ МВС України, невтішні. Порівняно з аналогічним періодом минулого року спостерігається значне збільшення як дорожньо-транспортних пригод, так і кількість постраждалих у них.

   За словами заступника начальника УДАІ МВС України Володимира Резнікова, упродовж першого півріччя 2012 року  сталося майже 12,5 тис. ДТП з потерпілими, у яких загинуло понад 2 тисячі осіб, і ще більш ніж 15 тисяч – травмовані. Статистика свідчить, що в середньому кожну 21 хвилину в державі стається дорожньо-транспортна пригода з постраждалими, а щодоби на автошляхах гине 11 осіб.
Фахівці Державтоінспекції проаналізували причини дорож­ньо-транспортних пригод із постраждалими. За їхніми підрахунками, абсолютний лідер у рейтингу причин ДТП цієї категорії (майже 24%) – перевищення швидкості руху. На другому місці – порушення правил маневрування (близько 19,7%). І останнє місце горе-рейтингу поділили порушення правил проїзду перехресть (7,3%), недодержання дистанції (7%) та перехід через проїзну частину в невстановленому місці (6,7%).
Наразі особливе занепокоєння працівників Державтоінспекції викликає збільшення дорожньо-транспортних пригод за участю пасажирських транспортних засобів, адже за шість місяців таких випадків понад двісті і їх наслідки трагічні. Так, лише в одній із таких ДТП, що сталася на початку липня в Чернігівській області, загинуло 14 осіб! Начальник відділу автотехнічної інспекції УДАІ МВС Василь Рублюк, відзначив, що основні причини ДТП за участю пасажирського транспорту – це, знову ж таки, перевищення швидкості й порушення правил переїзду перехресть.
Як наголосив начальник відділу розслідування дорожньо-транспортних пригод Головного слідчого управління МВС України Микола Рудницький, право­охоронці активно працюють над останніми резонансними ДТП, за якими пильно стежать преса та громадськість.
Журналісти, присутні на брифінгу, цікавились, яких заходів вживає Державтоінспекція, щоб запобігти таким трагедіям на дорозі й зберегти життя автоперевізників і їхніх пасажирів. Представники ДАІ зауважили, що важливу роль для безпеки дорожнього руху має профілактична робота, контроль за транспортними засобами. Так, нещодавно проведено комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Автобус-2012». Зокрема, перевірено понад 8,5 тис. суб’єктів господарювання, що надають послуги пасажирських перевезень. Оглянувши понад 81 тис. автобусів, правоохоронці виявили: 6,2 тис. з них мали технічні несправності, що загрожує безпеці дорожнього руху. Так само вражають й інші дані перевірок: виявлено понад 90 водіїв автобусів, які перевозили людей у стані алкогольного сп’яніння, зафіксовано навіть кілька випадків наркотичного сп’яніння. У серпні ДАІ продовжує профілактичну роботу – буде проведений місячник безпеки дорожнього руху.
Марина ГОНТАР
м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті