Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
02/07/2012 18:52

Диспропорцій у розмірах військових пенсій залежно від часу їх призначення не буде

   20 червня 2012 року Кабінет Міністрів схвалив проект Закону України «Про внесення змін до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»». 

    Як відомо, відповідно до Закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», перерахунок раніше призначених пенсій здійснюється у разі прийняття Урядом рішення про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв’язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення.

   Водночас з 2008 року складається така ситуація: оскільки рішення Кабінету Міністрів щодо збільшення розміру грошового забезпечення не прий­маються, то пенсії колишнім військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу відтоді не перераховуються. Але видатки на грошове забезпечення у державному бюджеті постійно збільшуються, адже керівники силових структур підвищують премії, доплати й надбавки. Все це спричиняє велику різницю у пенсіях, які були призначені раніше і останнім часом. 

   За інформацією Мінсоцполітики, ця різниця нині становить до 50 %. У Міністерстві підрахували: якби було прий­нято рішення щодо підвищення грошового забезпечення цим особам у межах видатків 2012 року, то додаткові видатки на перерахунок пенсій склали б у липні-грудні 2012 року 2,9 млрд гривень.

   Оскільки таких коштів немає, то на виконання соціальних ініціатив Президента України Уряд прийняв рішення щодо поетапного підвищення пенсій зазначеній категорії з 1 липня 2012 року – на 11%, з 1 вересня 2012 року – до 23% та з 1 січня 2013 року – до 35%. Додаткові видатки складуть у 2012 році 1,2 млрд гривень. При цьому рішення щодо збільшення розміру грошового забезпечення не приймалося.

   Для уточнення положень законодавства Мінсоцполітики й розробило законопроект щодо надання права Уряду приймати рішення про проведення додаткового перерахунку пенсій, виходячи із фінансових можливостей державного бюджету, з метою недопущення різниці у розмірах пенсій.

 

Урядовий портал

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті