Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Резонанс
17/06/2012 18:20

Сонце на капоті, надія в серці

   На території Національного інституту раку відбулася акція «Малюємо сонце на капоті». Суть її полягала в тому, щоб святкування Міжнародного дня захисту дітей, який широко відзначають по всій державі, не оминуло тих, хто за станом здоров’я не міг приєднатися до дітей усієї країни на вулицях і в парках міст.

    Головна мета акції – подолати лікарняну ізоляцію онкохворих дітей. Адже в дитячому відділенні для кожного хлопчика й дівчинки виділена окрема палата, і більшу частину часу хворі проводять у ліжку на самоті. Щоб вирвати дітей зі стану депресії, організатори взялися об’єднати їх у створенні спільного великого полотна. А щоб ці роботи побачило якнайбільше киян, вирішили, що «полотно» має бути… на колесах.

   Своїх «залізних коней» для цього заходу надали Президент України Віктор Янукович, пре­м’єр-міністр Микола Азаров, віце-прем’єри Борис Колесников і Сергій Тігіпко, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко та київська ДАІ, керівники Державної податкової служби України Олександр Клименко, Митної служби України Ігор Калетник, Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та багато інших. А міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога навіть виділив пожежну машину з автопарку МНС. Варто зазначити, що це – перша у світі пожежна машина, надана для розмальовування.

   – Ми не продаємо лоти, ми не ведемо торги, ми просто малюємо! Головне – об’єднати дітей, яким після багатомісячного перебування в замкненому просторі лікарняних палат дуже важливо відчути, що вони – не самотні, що їх не забули, вони потрібні й що є люди, які готові розділити з ними гостроту болю і променистість усмішки, – зазначила Олена Мотузенко, голова міжнародного благодійного фонду «Набат».

    «Я люблю свою маму!», «Надія є завжди», «Збережемо життя», «Вірте в дива», «День захисту дітей» – такі надписи робили дітлахи на автомобілях. І це були не просто слова – це були дитячі заклики до дорослих.

   Здебільшого дітлахи малювали квіти, сонце, зірки, використовуючи для цього яскраві фарби. Дійство не залишило байдужими й дорослих – вони теж узяли в руки пензлики та приєдналися до малечі.

   Закінчилася акція автопробігом вулицями столиці, в якому взяли участь близько 20 розмальованих автомобілів. Цікаво було спостерігати за іншими учасниками дорожнього руху та звичайними перехожими, які не приховували подиву та захоплення. Охорону цього пробігу забезпечували автомобілі особливого призначення ДПС МВС України.

Лариса ТИЩЕНКО , м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати
Додати коментар

Інші статті