Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
02/05/2012 14:27

Патрульні авто озброїли «очима»

   Міністр Віталій Захарченко днями відвідав Центр безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України. Керівника МВС ознайомили з роботою патрульних легкових автомобілів спеціального загону ДПС особливого призначення, обладнаних новітніми спеціальними технічними засобами для фіксації правопорушень. 

    За словами начальника УДАІ МВС Валерія Лозового, машини оснащені трьома спеціальними відеокамерами. Дві з них нерухомо закріплені на даху авто й фіксують ситуацію попереду й позаду. Третя може повертатися навсібіч, наближати та віддаляти зображення, приміром, номерних знаків чи водія. Всі камери працюють у режимі безперервного запису, а інформація накопичується на магнітному носієві.
   У салоні авто розміщений спеціальний монітор, на екран якого виводяться картинки водночас із трьох відеокамер. Зображення можна за потреби збільшити. На даху патрульного автомобіля встановлене табло – на ньому двома мовами, українською та англійською, працівники ДПС подають рекомендації учасникам дорожнього руху або попереджають водіїв про ДТП, що сталася на їхньому маршруті попереду.
   Наразі новітніми спеціальними технічними засобами для фіксації правопорушень оснащено 25 патрульних автомобілів ДПС. Із часом таких спец­автомобілів має побільшати.

Іван КУЛЕХА, м. Київ.
Фото Олега СУПРУНА
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті