Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
04/03/2012 21:07

У пригоді знадобляться…

   Уперше сівши за кермо, відчула страх. Удруге – невпевненість і брак досвіду. А втретє – відповідальність за інших водіїв та пішоходів у разі бодай одного неправильного руху. Ціна помилок на автошляхах буває різною: у когось на згадку про них лишаються шрами, а в декого трагічна випадковість відбирає життя. У холодну пору року та в складних погодних умовах на наших дорогах зростає аварійність. Тому для того, щоб хоч якось запобігти біді, ми пропонуємо поради, котрі бажано взяти до уваги будь-якому кермувальнику. Можливо, ці настанови допоможуть уникнути неприємностей.

    Є правила…
   Хоча в повітрі вже відчувається наближення весни, розслаблятися водіям ще рано. Досвідчений шофер знає: період відлиги найнебезпечніший, бо саме в цей час поширеним явищем стає ожеледиця. Стереотипна думка, що автомобілісти не дуже полюбляють їздити взимку, не працює, бо заторів у холодну пору року аж ніяк не меншає. Щоби зберегти впевненість за кермом й не створювати аварійних ситуацій, пропонуємо до вашої уваги основні правила.

   Правило № 1.
   Щодня слухайте прогноз погоди – нехай це стане вашою звичкою. Цікавий факт: у США сповіщення метеорологів – це найбільш рейтингова передача на телебаченні. Враховуючи кількість автомобілів на дорогах країни та частоту стихійних лих, інформація такого роду є дуже цінною для автомобілістів. 
   Правило № 2.
   Намагайтеся завчасно спланувати маршрут автоподорожі. Будьте готові до того, що в дорозі з вами можуть статися різноманітні неприємності: ви потрапите в затор, заблукаєте тощо.
   Правило № 3.
   Перед тим, як вирушати в путь, переконайтесь, що авто справне. Не буде зайвим оглянути транспортний засіб. Завівши двигун, якийсь час просто послухайте, як він працює.
   Правило № 4. 
   Стежте за тим, щоб у баку було достатньо пального. Не буде зайвим тримати в багажнику каністру з пальним.
   Правило № 5.
   Дбайте про те, щоб у машині завжди був так званий аварійний набір. Узимку обов’язко­ви­ми його складовими є лопата, трос, протиковзові ланцюги, пакети з піском чи сіллю, щітки та інші потрібні підручні засоби. 
Правило № 6.
   Скло в автомобілі має бути постійно чистим і не запітнілим, принаймні, переднє та заднє.
   Правило № 7. 
   Дотримуйтесь тієї швидкості, яку на певних ділянках рекомендують організатори дорожнього руху. Слід пам’ятати і про дотримання безпечної дистанції. Адже так повелося, що в разі зіткнення з авто, котре їде попереду, водії сподіваються на те, що всю силу удару візьме на себе бампер – мовляв, він витримає й підстрахує. Та варто знати, що деформація цієї «буферної» деталі починається вже при контакті з перешкодою на швидкості у 5–8 км/год. Уявіть, що буде, якщо станеться зіткнення, коли спідометр показуватиме 60, або ж 80 км/год? Навряд чи обійдеться однією вм’ятиною. Отже, відстань між вашим транспортним засобом і тим, що їде попереду, на такій швидкості має становити щонайменше 10 метрів.
   Правило № 8.
   Серед деяких автомобілістів побутує неписане правило: «гальма винайшли для боягузів». Наскільки це правда, кожний пізнає на власному досвіді. Проте під час зимового водіння різко стишувати рух не варто. А в разі заносу авто професіонали радять відпустити педаль газу та плавно спрямовувати машину в бік «юзу» доти, доки вона не стане слухняною.
   Правило № 9.
   Звичайна для зими річ – застрягнути в снігу. Кожному автолюбителю знайомий той стан, коли колеса шалено крутяться по зледенілій дорозі, а ваша «колісниця» майже не рухається. Радимо не тиснути на акселератор, адже збільшуючи частоту обертання двигуна, а отже й вісі, ви тільки ще глибше «посадите» транспортний засіб. Краще вийти з автівки та посипати місце навколо привідних коліс піском, сіллю чи гравієм. За наступної спроби виїхати з «ями», це поліпшить зчеплення шин із дорогою. 
   Правило № 10. 
   Дуже важливо також пам’ята­ти, що коли йде сніг, то помітити ожеледицю важко, тому потрібно бути уважним, щоб не зісковзнути із траси.

   А є й винятки…
   Деякі з цих правил є універсальними, бо можуть стати у пригоді в будь-яку пору року. Щоправда, є ще кілька порад, котрі ніде не прописані, але дуже корисні. Ними поділилися досвідчені автолюбителі. І хай вони на перший погляд здаються дивними, ті «рецепти» часто виручали кермувальників.
   У негоду водіям радять зупиняти авто проти напрямку вітру. Здавалося б, навіщо? Ніколи не думали про те, що може статися в ситуації, коли машина стоїть, двигун увімкнений, а в «спину» задуває і ви перебуваєте в салоні? Є шанс отруїтися чадним газом, або й загинути у власній автівці. Річ у тім, що вітер задуває у вихлопну трубу, і таким чином у машину потрапляє забруднене газом повітря. На жаль, чадний газ не має запаху, тож відчути його присутність у салоні неможливо. Спочатку настає сонливість, а потім – параліч опорно-рухового апарату. Навіть коли приходить розуміння, що потрібно заглушити двигун, зробити це не кожному під силу. Тому досвідчені водії радять: якщо не вдається стати проти вітру, потрібно періодично вимикати мотор, а коли він працює – виходити, доки ваш дім на колесах не нагріється всередині.
   Інший приклад для засвоєння – це виїзд на крутий підйом слизькою або засніженою дорогою. Краще, звичайно, ті місцини об’їжджати, та коли це єдино можливий шлях, знадобиться такий прийом. Машини із заднім приводом повинні підніматися «задом», а з переднім – «передом». По-перше, так ви допомагаєте транспортному засобу, а по-друге, дбаєте про власну безпеку.

   Вояж узимку: лопати чи мобілки?
   Готуючи цей матеріал, ми вирішили опитати автомобілістів і пішоходів: що б вони взяли із собою в зимову подорож машиною? Варіанти відповідей поділились за гендерною ознакою. Жінки, як справжні господині, прихопили б із собою лопати, щітки, сірники, теплий одяг, пледи, запаслися б їжею та гарячими напоями. Окрім того, пані переконані, що в салоні обов’язково має бути аптечка з необхідним мінімумом ліків, а в кишені – гаманець із грішми.
   Що ж до чоловіків, то їм у дорозі, як виявилось, достатньо було б мобілки та «товстого» гаманця. Мовляв, якщо і станеться неприємна ситуація, ми телефонуємо, нас забирає евакуатор і автівку ремонтують на сервісі. За це потім розраховуємось – і справу зроблено.
   Цікаво, а що сильна половина людства робитиме, коли авто загрузне в місцині, де відсутній зв’язок і в машині не виявиться лопати?

Юлія ПРОЦИШЕНА ,
«Моменти»  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті