Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
19/02/2012 14:18

Техконтроль – без ДАІ

   Нещодавно в мережі Інтернет була поширена інформація щодо нібито повторного введення в Україні обов’язкового технічного огляду автомобілів.

    Управління ДАІ МВС у зв’язку з цим нагадує, що 2011 року Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень» була скасована колись чинна процедура державного технічного огляду та запроваджено обов’яз­ковий технічний контроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції.
   Одне з основних положень цього Закону – взагалі не підлягають обов’язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них та мототранспортні засоби, які не використовуються з метою отримання прибутку.
Для інших транспортних засобів була встановлена така періодичність обо­в’яз­кового технічного контролю:
– для легкових автомобілів, що використовуються з метою отримання прибутку, вантажних автомобілів, незалежно від форми власності, вантажопідйомністю до 3,5 тонни, причепів до них зі строком експлуатації понад два роки – кожні два роки;
   – для вантажних автомобілів вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепів до них та автомобілів таксі, незалежно від строку експлуатації, – щорічно;
   – для автобусів та спеціалізованих транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі, незалежно від строку експлуатації, – двічі на рік.
   Порядок проведення обов’язкового технічного контролю та обсяги перевірки технічного стану транспортних засобів визначає Кабінет Міністрів України.

УДАІ МВС  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті