Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
19/02/2012 13:10

«Ноу-хау» проти аварійності

   На території Полтавської області майже третину від усіх ДТП з постраждалими скоєно через перевищення водіями швидкісного режиму. Займаючись профілактикою дорож­ньо-тран­спорт­ного трав­матизму в регіоні, Державтоінспекція контролює дисципліну на вулицях і автодорогах за допомогою 28-ми камер відеоспостереження, 4-х термобоксів для вимірювачів швидкості «TruCAM» та 4-х макетів таких термобоксів.

    Швидкість транспортних засобів визначається лазерним вимірювачем дуже точно для конкретного автомобіля, навіть якщо на зображенні водночас опиниться декілька авто. До того ж відеодокументування порушення швидкісного режиму здійснюється з високою якістю зображення, що дає змогу ідентифікувати транспортний засіб, номерний знак та особу водія.
   Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає «TruCAM», автоматично надходять від вмонтованого в прилад GPS-приймача. Зафіксувати порушення можна вже з відстані 1200 метрів.
Під час роботи в режимі з боксу в разі перевищення транспортним засобом ліміту швидкості робиться фотознімок із відстані близько 70 метрів із фіксацією швидкості, відстані, дати, часу і координат. На одну флеш-карту вміщується до 40 тисяч знімків, або 16 тисяч відеороликів, на яких зафіксовано порушення. В автономному режимі від акумулятора прилад може працювати до 15 годин.
   Дані вимірювання захищені від видалення та внесення коректив. Флеш-карта опломбовується, оформлюється протокол, яким фіксуються всі процедури, пов’язані з обігом і зберіганням носіїв суворої звітності.
   На території області нині встановлено чотири термобокси, які дозволяють фіксувати правопорушення на найнебезпечніших ділянках доріг, у місцях, де найчастіше стаються ДТП. Також будуть встановлені так звані макети термобоксів. Це дасть можливість значно покращити дисципліну учасників дорожнього руху та підвищити увагу водіїв під час нього, що, своєю чергою, сприятиме зниженню аварійності. Зрозуміти водієві, де розміщений вимірювач у конкретний момент, а де макет – неможливо: бокс наглухо закритий, а скло, крізь яке ведеться зйомка, – тоноване. Крім того, місця розташування приладів будуть періодично змінюватись залежно від аварійності та динаміки виявлення правопорушень.

Анна МАСЕЛЬСКАС,
Полтавська обл.  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті