Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
09/09/2011 13:01

У автовласників поменшає проблем

    Президент України Віктор Янукович наголошує на потребі спрощення порядку проходження техогляду транспортних засобів та впорядкування реєстраційних процедур у РЕВ ДАІ. Як зазначив глава держави під час засідання Комітету з економічних реформ, нинішній стан справ у цій сфері є незадовільним і таким, що тягне за собою корупційні діяння.

      «Ми значно посилили антикорупційне законодавство, але ця «пухлина» живе, і ми повинні пам’ятати: без ініціативи з боку уряду вона не зникне. Цей рецепт єдиний. Одним із таких прикладів є суттєве спрощення порядку проходження техогляду транспортних засобів», – сказав Віктор Янукович.
    «Я був переконаний, що з цим питанням ми вже покінчили. Однак змушений констатувати: вітчизняні автовласники й досі не вірять, що безладу настав кінець. У ЗМІ продовжують звучати заяви, що корупція нікуди не зникне, а лише змінить прописку», – також зауважив глава держави.
    На думку Президента, такий стан справ пов’язаний з низькою якістю впровадження положень закону щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автоперевезень. «Така ситуація ставить під сумнів реалізацію цього Закону, а підзаконні акти, що розроблені, взагалі нівелюють його позитивні сторони», – переконаний він.
    У цьому контексті Президент вкотре наголосив, що уряд має забезпечити невідкладне завершення розробки необхідних проектів, підзаконних актів відповідно до прямих вимог закону.
    Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Анатолію Могильову завершити впорядкування реєстраційних процедур, які є в РЕВ ДАІ.
    «Давно назріла необхідність створення сучасних сервісних центрів з надання послуг автовласникам. І я чекаю пропозицій та ініціативи з цих питань», – сказав Віктор Янукович.
    Президент запропонував розпочати цю роботу з реалізації пілотного проекту в Києві. За його словами, відповідні доручення вже дано Уряду, а голова Київської міськдержадміністрації обіцяв забезпечити їх вчасне виконання.

Прес-служба Президента України
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті