Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Автобан
06/06/2011 21:00

Автопарк оновиться завдяки «зеленим» інвестиціям

    Заступник міністра внутрішніх справ України – керівник апарату Дмитро Ворона днями зустрівся із представниками японської Організації з розвитку нових енергетичних та промислових технологій (NEDO), зокрема з генеральним директором NEDO Юджи Кімури. Сторони обговорили впровадження проекту, спрямованого на скорочення викидів парникових газів за схемою «зелених» інвестицій, насамперед пов’язаних із реалізацією плану щодо заміни автомобільного парку Міністерства внутрішніх справ. У першу чергу, йдеться про патрульні автомобілі, на зміну яким мають прийти авто з гібридною силовою установкою «Тойота-Пріус».

      Один із проектів щодо використання японських технологій – це проект МВС, спрямований на заміну патрульних автомобілів, які експлуатуються тривалий час і відпрацювали свій моторесурс. Нині МВС України має один із найбільших автопарків країни, який складається з понад 14,8 тис. автомобілів, серед яких – 12,7 тис. легкових транспортних засобів і майже 30% з них потребують негайної заміни.
    – У цьому контексті нас надзвичайно турбує і те, що понад 2000 фактично непридатних автомобілів, які негативно впливають на навколишнє природне середовище, вимушено експлуатуються в органах та підрозділах міліції держави, – наголосив Дмитро Ворона. – Урешті-решт, цей фактор негативно позначається як на екологічній ситуації в цілому, так і безпосередньо на здоров’ї людей.  Ми дійшли висновку, що єдиним способом реалізації проекту є застосування схеми «зелених» інвестицій з метою заміни згаданих автомобілів, які вичерпали свій технічний ресурс, на сучасні економічні авто японського виробництва «Тойота-Пріус».
    Отже, із заміною автомобілів буде не лише суттєво знижено рівень споживання ними пального і, відповідно, досягнуто економії коштів (економія бензину становитиме 16 тис. тонн на рік, тобто 162 млн 700 тис. грн), а й значно зменшено викиди парникових газів, крім того – виконано вимоги європейських стандартів щодо екології колісних транспортних засобів.
    Після затвердження плану постачань японською компанією та придбання МВС України визначеної кількості автомобілів, відразу здійснюватиметься комісійне виведення з експлуатації морально застарілих ТЗ та їх утилізація у порядку, визначеному законодавством України.

Ганна КЕОСАР, м. Київ.
Фото Олега СУПРУНА
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті