П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
04/06/2015 14:40

Найбільша перемога року – провал проекту «Новоросія»

Президент заявляє, що проект «Новоросія», який мав охопити дев’ять областей України, провалився, і називає це найбільшою перемогою за свій перший рік президентства. «Ми довели, що Україна – сильна держава», – заявив глава держави в інтерв’ю українському телебаченню.

«Бажання Російської Федерації було аж ніяк не окупувати Донецьк чи Луганськ. Всі ми знаємо, що ключовий план, який стояв на першому етапі, – це створення „Новоросії”. Дев’ять областей України – Харківська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська і Крим – мали бути відсічені. Половина країни, більша частина промислового потенціалу мали бути відсічені, і там мав бути створений заповідник „русского миру” – „Новоросія”, саме так вони назвали цей проект», – сказав Пет­ро Порошенко.

За словами Президента, для реалізації цього проекту передбачався «вибух протестів» у всіх цих областях, введення провокаторів і російських військ та знищення країни: «Тепер ми чітко розуміємо, який був план: знищення України. І з чим я хочу привітати, що є очевидним досягненням всіх українців і всієї України, – в цьому місяці було офіційно проголошено, що проект „Новоросія” зазнав краху, не відбувся.

Ллють крокодилячі сльози, що народ України їх не підтримав. Що втратили всі шанси, щоб забезпечити цей вибух, і проект „Новоросія” можна вважати закритим. І ми вимушені визнати, що і Донецьк, і Луганськ з політичних, економічних, соціальних, безпекових, державницьких, геополітичних та інших аргументів може існувати лише в рамках єдиної незалежної суверенної держави Україна».

Глава держави також зазначив, що за останній рік мовне питання з такого, що розколювало державу, перетворилось на те, що об’єднує. Російськомовні громадяни України в районі АТО «з російською мовою на устах вмирають за Україну, боронячи свої міста, своїх дітей, батьків, свою землю».

Президент зауважив: нині Росія змінила тактику й, замість витрачання грошей на підтримку бойовиків на Сході, направила їх всередину країни для дестабілізації ситуації, щоб, скориставшись демократією, активізувати антиурядові, антидержавні рухи, посіяти настрої, що «все пропало». Проте вони вкот­ре переконаються в тому, що їхні сценарії, придумані у Кремлі, не спрацюють.

Прес-служба Президента України

друкувати
Додати коментар

Інші статті