П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
20/07/2015 11:37

Петро Порошенко: «Має бути жорстке і принципове розслідування»

Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко провів засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони, на якому обговорювали ситуацію в районі проведення антитерористичної операції та Мукачевому.

Глава держави зазначив, що зростання напруги на лінії зіт­к­нення на Донбасі дивним чином синхронізувалось зі спробою дестабілізувати ситуацію у глибокому тилу, за тисячу кілометрів від фронту, де з’явилися люди з важким озброєнням. Президент наголосив, що під час війни намагання дестабілізувати ситуацію – потужний удар по обороні країни, обороноздатності держави, і влада цього не допустить. 
«Це дискредитація справжніх патріотів України. Жодна політична сила не повинна й не буде мати озброєних осередків. Жодна політична організація не має права обростати кримінальними угрупованнями», – заявив глава держави, наголосивши, що МВС, СБУ та інші правоохоронні органи повинні виконати свій обов’язок та роззброїти всі незаконні збройні формування.
Петро Порошенко зауважив, що події в Мукачевому продемонстрували низку назрілих проблемних питань: «Мусимо розплутати клубок застарілих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію тощо. Картина того, що нині там відбувається, не чорно-біла. Вона просто разюче чорна».
Президент наголосив, що суттю конфлікту в Мукачевому є перерозподіл потоків контрабанди. Глава держави вимагає рішучих дій від правоохоронних органів у боротьбі з контрабандою: «Має бути жорстке і принципове розслідування щодо всіх, хто до цього причетний. Обшуки, затримання і пряма кримінальна відповідальність. Не допоможуть ні депутатські мандати, ні зв’язки у владі». Петро Порошенко дав доручення зробити кадрові висновки в регіоні за результатами розслідування. 
Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті