П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
03/08/2015 9:24

Петро Порошенко: «Україна пам’ятає кожного воїна, який віддав за неї життя»

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Луганщину взяв участь у церемонії відкриття пам’ятника генерал-майору Національної гвардії України Олександру Радієвському. Захід був присвячений річниці звільнення міст Сєверодонецька, Лисичанська та Рубіжного від окупаційної влади бойовиків і терористів. 

Глава держави побажав жителям, щоб війна ніколи не поверталася на поріг і не стукала у двері домівок українців. «Усі разом ми повинні сьогодні згадати тих, хто повернув мир у ваше життя, хто посунув пекло на десятки й десятки кілометрів східніше та південніше, хто торік брав участь у героїчному визвольному поході Української армії, яка очистила від окупантів більшу частину Донбасу», – сказав Президент.

Бригада генерал-майора Олександра Радієвського разом з іншими частинами та підрозділами сил АТО торік 22–24 липня з боями звільнила від терористів цей край. Комбриг Олександр Радієвський загинув від рук бандитів, потрапивши в засідку між Лисичанськом та Сєверодонецьком. «Відкриваючи пам’ятник генералу Радієвському, хочу ще раз наголосити, що Україна пам’ятає кожного воїна, який віддав за неї найцінніше – своє життя, – зауважив Петро Порошенко. – Ми всі пам’ятаємо, як 18 липня о 10 годині ранку українські передові підрозділи вийшли на трасу, що з’єд­нує Сєверодонецьк і Луганськ, і перерізали комунікації бандформувань. Розбиті й деморалізовані проросійські бойовики, поспіхом залишаючи місто, встигли підірвати міст між Сєвєродонецьком і Воєводівкою та покинули цілий арсенал боєприпасів, гармат і бронетехніки».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх військовослужбовців, що полягли під час оборони та визволення Донбасу, і мирних жителів Луганщини та Донеччини, які загинули внаслідок російської агресії проти України. «Вони стали жертвами справжнього геноциду, який Кремль влаштував проти російськомовного населення Донбасу, – рівно як і проти україномовного», – наголосив Петро Порошенко.

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті