П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
27/02/2015 12:06

Зміни до бюджету: чого чекати правоохоронцям?

Комітет з питань національної безпеки і оборони підтримав проект закону про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Секретар комітету Іван Вінник зазначив, що члени Комітету ретельно опрацювали всі пропозиції щодо внесення змін і пропонують комітету з питань бюджету взяти до уваги в законопроекті (реєстр. № 2147) низку дуже важливих змін для внесення до закону в частині національної безпеки й оборони.
Іван Вінник нагадав, що ухваленим законом було обмежено максимальний розмір заробітної плати, зокрема військовим. За його словами, військовослужбовці фактично не одержують заробітну плату, а отримують грошове забезпечення. «Тому ми наполягаємо на необхідності зняття обмеження максимальних заробітних плат військовим (встановлених на рівні 7,5 мінімальної заробітної плати). Ми наполягаємо, щоб в проекті змін до Державного бюджету було враховано, що не підпадають під відповідне обмеження військово­службовці – особи рядового й начальницького складу, працівники Міністерства оборони, ГУР МО, МВС, РНБО, Державної спеціальної служби транспорту, СБУ, СЗР, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної служби спеціального зв’язку і захисту, Національної гвардії і військової прокуратури».
Голова комітету Сергій Пашинський при цьому уточнив, що йдеться не про збільшення бюджетних витрат, а тільки про видатки в межах затверджених бюджетних витрат.
Іван Вінник поінформував про ще одну пропозицію комітету до закону: щодо недопущення обмеження пенсій військовослужбовцям, особам рядового й начальницького складу. «Була пропозиція від уряду: якщо військовослужбовець одержує грошове забезпечення й пенсію, то він, відповідно, не буде одержувати пенсію. Він має вибрати – або грошове забезпечення, або пенсія. Ми вважаємо, якщо людина вже заслужила на пенсію й хоче далі служити й потрібна нашій державі, вона має право отримувати і грошове забезпечення, і пенсію. Ми наполягаємо, щоб ніяких обмежень пенсій військовослужбовців у переліку розпорядників бюджетних коштів не було».
Комітет направить свої пропозиції комітету з питань бюджету для врахування під час підготовки законопроекту до другого читання.
Інформаційне управління 
Апарату Верховної Ради України
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті