П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
20/02/2015 12:24

Петро Порошенко: «Ми маємо вдало завершену операцію»

«Повідомляю, що вранці 18 січня Збройні сили України разом із Національною гвардією завершили операцію з планового та організованого виведення частини підрозділів з Дебальцевого. Ми можемо сказати, що вже вийшло 80 % частин. Чекаємо ще дві колони. Вийшли бійці 128-ї бригади, частини підрозділів 30-ї бригади, решта 25-го та 40-го батальйонів, спецназ, Нацгвардія, міліція.

Ми можемо стверджувати, що поставлені завдання Збройні сили України виконали повністю. Ця позиція та успіхи нам були конче потрібні в Мінську під час переговорів та після Мінська. Ми змогли продемонструвати всьому світові справжнє обличчя бандитів-сепаратистів, яких підтримувала Росія, що виступала гарантом та безпосереднім учасником Мінських переговорів.

Ми стверджували та довели: Дебальцеве перебувало під нашим контролем, жодного оточення не було, наші частини та підрозділи вийшли планово та організовано. Вийшли повністю з бойовою технікою: танками, бойовими машинами піхоти, самохідними артилерійськими установками, з автомобільною технікою.

Це переконливий доказ боє­здатності Збройних сил та ефективності військового командування. Хочу сказати, що цими діями була посоромлена Росія, яка ще вчора вимагала від українських військових скласти зброю, підняти білий прапор і здатися в полон. Наші військові з честю підтримали високе звання українського захисника Вітчизни і, як я обіцяв, дали по зубах тим, хто намагався їх оточити, та вийшли з Дебальцевого за наказом Верховного головнокомандувача. Його я віддав вчора після того, як російські війсь­ково­службовці заборонили представникам ОБСЄ рухатися в Дебальцеве для того, щоб засвідчити нашу готовність почати відведення важкої артилерії, важкої техніки і продемонструвати відсутність оточення. Вони знали, що це правда, вони цього боялися, і ми сьогодні це продемонстрували й довели своєю операцією.

Ми зайняли нові рубежі оборони. І вимагали під час моїх переговорів з лідерами Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу жорсткої реакції світу на брутальне порушення Росією Мінських домовленостей, режиму припинення вогню, початку відведення важкої техніки. І ми будемо готувати організовані, скоординовані дії.

Сьогодні ввечері я скликав засідання Ради національної безпеки і оборони. Нині я вирушаю на фронт для зустрічі з тими, хто вийшов з Дебальцевого, і я маю високу честь потиснути руку й подякувати українським героям.

Також сьогодні буде оголошено мій Указ про присвоєння високого звання Героя України командиру 128-ї Мукачівської гірсько-піхотної бригади Сергію Шапталу. Країна пишається такими героями. І в країні не вдасться розхитати внутрішню стабільність батальйонами «все пропало», батальйонами «все, кінець», брехнею про 200 і більше загиблих учора, брехнею про оточені блокпости, про українських військових, які нібито перебувають там без боєприпасів, їжі й води. Це сценарій не український. І впевнений, що ті, хто його розповсюджував, чекали іншого результату. Ні, на щастя, сьогодні ми маємо вдало завершену операцію. Матимемо можливість і надалі боронити державу».

Прес-служба Президента України

друкувати
Додати коментар

Інші статті